Audi első Forma-1-es pilótája: Nico Hülkenberg

A Sauber Forma-1-es csapata hivatalosan is bejelentette, hogy 2025-től Nico Hülkenberget szerződtette.

Nico Hülkenberg, aki jelenleg a Haas csapatánál versenyez, a következő szezontól kezdve a Sauber istálló színeiben fog versenyezni. A 36 éves német pilóta neve már napok óta felmerült a pletykák között, mint aki csapatot válthat, és most ez hivatalossá vált. A Sauber csapat, amely 2026-tól az Audi gyári csapatává fog átalakulni, német versenyzőt kívánt szerződtetni, és így döntöttek Hülkenberg mellett. A versenyző több évre szóló szerződése 2026 év végéig szól, tehát az Audi első szezonjában biztosan ő lesz az egyik pilóta.

Hülkenberg az idei szezonban eddig négy pontot gyűjtött, ami jelenleg a világbajnoki pontverseny 13. helyére teszi. A Haas csapatánál Hülkenberg távozása után a Ferrari által támogatott brit Oliver Bearmant nézik meg lehetséges utódjaként. Bearman idén bemutatkozott a legmagasabb szinten, a vakbélműtéten áteső Carlos Sainz Jr.-t helyettesítve hetedik helyen végzett a Szaúdi Nagydíjon.

Az Audinál való versenyzés lehetősége nagyon különleges. Amikor egy német gyártó ilyen elkötelezettséggel száll be a Formula–1-be, az egyedülálló lehetőség. Megtisztelő, hogy képviselhetem ezt

– mondta a hivatalos bejelentés után Hülkenberg.