A Veszprém elbúcsúztatta a világ egyik legjobb kézilabdázóját

Mikkel Hansen, a dán kézilabda-világ egyik csillaga, csütörtökön este lépett pályára utoljára Magyarországon, ahol klubcsapata, az Aalborg a Veszprém elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén vereséget szenvedett.

Mikkel Hansen, a dán olimpiai, világ- és Európa-bajnok kézilabdázó, aki a magyar közönség előtt játszott utoljára hazai földön, három gólt szerzett a Telekom Veszprém ellen, de csapata, az Aalborg mégis 32–31-es vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén.

A mérkőzés előtt Nagy László, a veszprémi kézilabdacsapat sportigazgatója és egykori csapattársa Barcelonában, köszöntötte és ajándékkal lepte meg Hansent, ezzel jelképesen búcsúztatva őt Magyarországtól.

Mikkel Hansen sportpályafutása során számos elismerést gyűjtött be, többek között háromszor választották meg a Bajnokok Ligája legjobb balátlövőjének és irányítójának. A dán válogatottal már szinte minden nagyobb sorozatot megnyert, az olimpiától kezdve a világ- és Európa-bajnokságig, azonban a Bajnokok Ligája-győzelem még hiányzik a gyűjteményéből. Ebben a szezonban azonban ez az utolsó lehetősége a trófea megszerzésére, mivel bejelentette, hogy az idény végén befejezi aktív sportolói pályafutását.

Hansen április elején hozta nyilvánosságra döntését, hogy a szezon végén visszavonul, miután 2023-ban már szünetet tartott a versenysportban a megnövekedett stressz és feszültség miatt.