Marozsán Fábián kiesett a madridi tenisztornán

Marozsán Fábián, a legjobban rangsorolt magyar teniszező, két szettben kikapott az argentin Francisco Cerundolótól a madridi ezres kategóriájú salakpályás tenisztornán.

A madridi tenisztornán Marozsán Fábián a második fordulóban került szembe a 21. helyen kiemelt argentin Cerundolóval, akitől 2:6, 6:7 arányban szenvedett vereséget. A magyar játékos az előző körben még két 7:6-os szettel jutott tovább, miután az orosz Aszlan Karacev ellen több játszmalabdát is hárított. Marozsán az Australian Openen három szettben már legyőzte Cerundolót, de a madridi magaslat és a salakos borítás ezúttal az argentin teniszezőnek kedvezett.

A mérkőzés elején Marozsán nem tudta megnehezíteni Cerundolo dolgát, és hamar 4:0-s hátrányba került, amiből csak két gémet tudott visszavenni az első szettben. A második szettben is hasonlóan indult, Cerundolo 5:1-re is vezetett, de ekkor Marozsán felzárkózott, és a rövidítésig eljutva kiegyenlített. A hét nyert pontig tartó rövidítésben azonban az argentin bizonyult jobbnak, és megnyerte a mérkőzést.

Marozsán Fábián a mérkőzés során több alapütését is hibázta, amelyek méterekre a vonalak mögé vagy mellé szálltak, így Cerundolónak könnyű dolga volt. A magyar teniszezőnek voltak lehetőségei saját szervagémjei megnyerésére, de végül nem tudta kihasználni ezeket.

A madridi mestertornán első alkalommal szereplő Marozsán így egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a versenyt, és minden bizonnyal a következő héten a cagliari challenger-tornán folytatja, mielőtt Rómába utazik, ahol tavaly nyolcaddöntőbe jutott.

ATP 1000, MADRID, 2. FORDULÓ

  • Marozsán Fábián – Francisco Cerundolo 2:6, 6:7