Célegyenesben a Liverpool új vezetőedzője

A Feyenoord vezetőedzője, Arne Slot kijelentette, hogy a Liverpool következő menedzsere szeretne lenni, és már csak a klubok közötti megállapodásra vár.

Arne Slot, a holland labdarúgó-élvonalban szereplő Feyenoord vezetőedzője, egyértelművé tette szándékát, hogy a Liverpool következő menedzsere legyen. Az ESPN-nek adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy már csak a két klub közötti megállapodásra vár. A holland szakember az első számú jelöltnek számít Jürgen Klopp távozása után, és bár 2026-ig élő szerződése van a Feyenoorddal, a kivásárlási ára a Liverpool számára jelképes összeg lenne.

A Liverpool holland csapatkapitánya, Virgil van Dijk is elismerően nyilatkozott Slotról, kiemelve, hogy játékfilozófiája megfelelő lehet a Liverpool vezetőedzői posztjára. Slot korábban már tárgyalt egy másik angol élvonalbeli csapattal, a Tottenhammel, de akkor nem sikerült megállapodniuk.

Slot 2019-ben az AZ Alkmaar vezetőedzőjeként debütált, ahol 58 tétmeccsen átlagosan 1,93 pontot szerzett csapatával, és meccsenként több mint két gólt értek el. A Feyenoordnál folytatta az agresszív támadójátékot, a bajnoki címet hozó szezonban átlagosan 2,4, a jelenlegi szezonban pedig 2,56 gólt szereztek meccsenként, és a csapat a Holland Kupát is megnyerte. Slotot különösen jó képességűnek tartják a játékosok egyéni fejlesztésében, és bátran épít a saját nevelésű tehetségekre, ami a Liverpoolnál is előnyös lehet.

Jürgen Klopp, a Liverpool jelenlegi vezetőedzője, aki nyáron távozik posztjáról, zseniális választásnak tartaná Slotot utódjaként. Klopp szerint a Liverpool menedzseri pozíciója a világ legjobb munkája, és bár nem vesz részt a kiválasztási folyamatban, elismerően nyilatkozott Slotról és annak csapatának játékáról. A német szakember támogatásáról biztosította a holland kollégát, amennyiben a következő szezontól ő irányítaná a csapatot. A hírek szerint az első körös tárgyalások rendkívül jól zárultak, és Slot abszolút nyitott a munkára, sőt, megtiszteltetésnek érezné a felkérést.