Érdekes karrierváltás: kamionsofőrnek állna a Newcastle United labdarúgója

A Newcastle United középpályása, Matt Ritchie nem mindennapi karrierváltásra készül: edzői engedély helyett kamionvezetői jogosítványt szerzett. A hír hallatán a rajongók vicces megjegyzésekkel illették, melyek szerint a klubbusz vezetését is rábízhatnák.

Matt Ritchie, a Newcastle United skót játékosa sikeresen letette a tehergépkocsi-vezetői vizsgáját csütörtökön. A Premier League-ben szereplő labdarúgó ezzel szemben a többi játékostól eltérően nem edzői, hanem kamionvezetői jogosítványt váltott ki.

Az oktatója által közzétett hír szerint Ritchie mostantól nem csak nagyobb áruszállító teherautókat, hanem buszokat is vezethet. A közösségi médiában megjelent poénok szerint a játékosnak életre szóló szerződést kellene kapnia a klubnál, hogy a visszavonulása után ő legyen a csapatbusz sofőrje.

A karrierváltás hátterében az állhat, hogy bár sok labdarúgó választja az edzői pályát, kevesen maradnak hosszú távon a szakmában. Ezzel szemben az Egyesült Királyságban nagy hiány van kamionsofőrökből, becslések szerint közel 40 ezer sofőr hiányzik a brit utakról. A kezdő kamionsofőrök évente átlagosan 30-40 ezer fontot kereshetnek, ami körülbelül 13-18 millió forintnak felel meg.

Matt Ritchie, aki 34 éves és akinek a szerződése idén nyáron jár le, ezt az összeget focistaként hetente keresi meg.