A németek célja az Eb-győzelem

A magyar válogatott csoportriválisa, a házigazda német csapat szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann kijelentette, hogy céljuk a nyári labdarúgó-Európa-bajnokság megnyerése.

Julian Nagelsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya hangsúlyozta, hogy a csapatnak nincs más célja, mint minden mérkőzést megnyerni a közelgő Európa-bajnokságon. "Amikor részt veszel egy ilyen tornán, vagy akárcsak egy mérkőzésen, a célod, hogy megnyerd. Nekünk sem lehet más célunk, mint így odaállni minden találkozóra" – mondta a tréner. Nagelsmann vezetésével a német csapat legyőzte a franciákat és a hollandokat is felkészülési mérkőzéseken.

A kapitány kiemelte, hogy először a csoportkörből kell továbbjutniuk, majd az egyenes kieséses szakaszban is jól kell teljesíteniük egy sikeres Európa-bajnokság érdekében. Nagelsmann nemrégiben hosszabbította meg szerződését a nemzeti csapatnál egészen 2026-ig, így biztosan ő marad a válogatott élén a kontinenstorna végeredményétől függetlenül.

A német labdarúgó-szövetség (DFB) elnöke, Bernd Neuendorf az elődöntő elérését tűzte ki célul a házigazda csapat számára.

A német válogatott a torna június 14-i nyitómeccsén Münchenben a skótokkal, öt nappal később Stuttgartban a magyarokkal, majd zárásként június 23-án Frankfurtban a svájciakkal mérkőzik meg az A csoportban.

Európa-bajnokság 2024, az A csoport teljes programja:

1. forduló

  • június 14., München, 21.00: Németország–Skócia
  • június 15., Köln, 15.00: Magyarország–Svájc

2. forduló

  • június 19., Stuttgart, 18.00: Németország–Magyarország
  • június 19., Köln, 21.00: Skócia–Svájc

3. forduló

  • június 23., Stuttgart, 21.00: Skócia–Magyarország
  • június 23., Frankfurt, 21.00: Svájc–Németország.