Életre szóló eltiltás egy iráni ketrecharcos számára

Az iráni ketrecharcos, Ali Heibaiti életre szóló eltiltást kapott, miután megrúgott egy ringlányt egy moszkvai gálán, majd a meccs után további balhét okozott.

Az incidens a Hard Fighting Championship (HFC) április 19-i eseményén történt, ahol Heibaiti az orosz Arkagyij Oszipjan ellen lépett ringbe. A meccs előtt, amikor a ringlány felmutatta az első menet kezdetét jelző táblát, Heibaiti belerúgott. Az eset után Oszipjan az első menetben kiütéssel győzte le az iráni harcost. A meccs végeztével Heibaiti nem nyugodott meg, hanem rátámadt a már háttal álló Oszipjanra, és egy mikrofonnal is hadonászott, valamint az egyik kommentátor felé is rúgott egyet.

A közösségi médiában Heibaiti később bocsánatot kért a ringlánytól, aki az incidens áldozata volt. Azt állította, hogy a mérkőzés előtti feszültség miatt vesztette el az önuralmát. "Szeretnék nyilvánosan bocsánatot kérni tőle. Házas ember vagyok, szóval tisztelem a női nemet" – fogalmazott a bocsánatkérő bejegyzésében. Azonban a HFC szervezői nem fogadták el a magyarázatot, és Heibaitit élete végéig eltiltották a versenyzéstől.