Útfelújítás miatt kerülőútvonalon a Ferihegyi repülőtérről Budapest felé

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét érintő útfelújítási munkálatok miatt változik a közlekedési rend a repülőtérről Budapest felé.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. tájékoztatása szerint szombattól kezdődően az útfelújítási munkák ötödik üteme veszi kezdetét, amely a tervek szerint jövő keddig tart. Ebben az időszakban a repülőtérről Budapest felé vezető felhajtó ág felújítása miatt nem lehet közvetlenül felhajtani a főváros irányába.

A felhajtó ág lezárása következtében a repülőtérről érkezőknek az M0-s autóút felé kell elindulniuk, és az Ecseri úti csomópontban fordulhatnak vissza Budapest felé. A kerülőút miatt a közlekedőknek torlódásra és hosszabb menetidőre kell számítaniuk, bár a május 1-jei munkaszüneti napot a korlátozás várhatóan nem érinti.

A légitársaságok utasainak ajánlott, hogy az útfelújítás miatt kialakuló terelések és lezárások miatt tervezzék meg alaposabban utazásukat, és tájékozódjanak a repülőtér megközelítéséhez szükséges időről. Az MKIF felhívja az autósok figyelmét, hogy a terelések mellett fokozott figyelemmel haladjanak el, és a repülővel utazóknak is javasolják, hogy utazásuk megtervezésekor vegyék figyelembe a terelések és lezárások miatt megnövekedett időtartamot.

Az MKIF közleményében felidézte, hogy az idei országos szintrehozás részeként április 2-án indult el az M4-es autóút Ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezett felújítása, amely várhatóan május közepéig tart, és a burkolatfelújítás miatt folyamatosak a forgalomterelések, sávzárások.

A társaság minden felújítási ütemről, forgalomkorlátozásról, terelésről tájékoztatást ad saját honlapján, a www.mkif.hu oldalon, valamint a Facebook-oldalán és az Útinformon keresztül.