Carson Coma ősszel Európa-turnéra indul

Októberben a Carson Coma együttes eddigi legnagyobb körútjára indul, mely során 10 európai nagyvárost érintenek, Bécstől Londonon és Párizson át Amszterdamig és Münchenig.

A zenekar nemrég ünnepelte meg 5. születésnapját több mint tízezer fős közönséggel az MVM Dome-ban egy nagyszabású koncert keretében. Most a brit ATC ügynökség támogatásával készülnek arra, hogy az európai klubokat is meghódítsák.

Fekete Giorgio, a zenekar frontembere elmondta, hogy a magyarországi fellépések mellett a külföldön élő magyar közösségek iránti növekvő érdeklődésre is reagálnak ezzel a turnéval. Az ATC ügynökség, amely olyan neves előadókkal dolgozik, mint Nick Cave és Passenger, segítségével igyekeznek kielégíteni ezt az igényt.

Héra Barnabás, a zenekar dobosa megosztotta, hogy ez lesz az első alkalom, amikor ennyi időt töltenek együtt a turné során. A múltbeli nemzetközi koncertsorozatok során szerzett tapasztalatai alapján reméli, hogy a két hét alatt nem fog hasonló mértékben növekedni az elveszített tárgyak száma, mint korábban. A dobos szerint érdemes lenne, ha valaki kamerával is elkísérné őket, mert valószínűleg sok emlékezetes pillanatot örökíthetnének meg.

Fekete Giorgio a tavalyi koncertkörútról is mesélt, amely számára fantasztikus élmény volt, mind az együtt utazás, mind a koncertek szempontjából. Kiemelte, hogy Berlinben egy koncert után egy rajongó megköszönte neki, hogy "jó volt egy este erejéig újra otthon éreznem magamat". A Feldobom a követ című daluk különösen nagy sikert aratott a külföldi magyar közönség körében.

A turné menetrendje a zenekar hivatalos oldalán érhető el.