Suzuki ráncfelvarrás: Az Across és a Swace modellek megújulása

A Suzuki autógyártó két népszerű modelljét, az Across SUV-t és a Swace kombit frissítette, többek között az asszisztencia-rendszerek és a multimédiás rendszer terén is újításokat vezettek be.

A Suzuki Across és a Swace modellek frissítése során a gyártó különös figyelmet fordított az asszisztencia-rendszerek fejlesztésére és a multimédiás élmény fokozására. Az Auto Bild információi szerint a változtatásokkal a Suzuki az eladások növelését célozza meg, mivel a korábbi eladási számok nem érték el a várt eredményeket.

Az újítások között szerepel egy 10,5 colos, HD felbontású multimédiás érintőképernyő, amely integrált navigációs rendszerrel is rendelkezik. A járművek biztonságát növeli a baleseti adatmemória és a sebességtúllépésre figyelmeztető közlekedési táblafelismerő asszisztens, amelyek mostantól szériafelszereltségként érhetők el.

A biztonsági rendszerek továbbfejlesztésével az Across és a Swace megfelelnek az Európai Unió 2024 júliusától érvényes új biztonsági előírásainak. A Swace modellben most debütál az Acrossban már jól ismert 12,3 colos, teljesen digitális műszeregység.

A faceliftet kapott Across kizárólag a magasabb, Comfort+ felszereltségi szinttel érhető el. A Swace esetében is csak a Comfort+ felszereltségi csomag választható. Az Across 2,5 literes négyhengeres benzinmotorral és 225 kW/306 lóerős plug-in hibrid hajtással rendelkezik, míg a Swace hibridhajtása 103 kW/140 LE rendszerteljesítményt biztosít. Mindkét modell a Toyota RAV4 (Across) és a Corolla (Swace) technológiai alapjaira épül.