Egy teljes termékvonalat kukázhat az Apple

Az Apple vállalat, amely korábban hatalmas népszerűségnek örvendő kiegészítőket dobott piacra, most úgy tűnik, hogy egy teljes termékvonalától megválna. A vállalat a környezetvédelem jegyében újrahasznosított szövetanyagra váltott, de a FineWoven tokok minősége nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Tavaly szeptemberben az Apple nemcsak az iPhone 15-ös mobilcsaládot és az Apple Watch Series 9-et, valamint az Ultra 2-t mutatta be, hanem egy új, újrahasznosított szövetanyagból készült kiegészítőcsaládot is. A vállalat szerint a FineWoven tokok strapabíró mikrotwill szövésüknek köszönhetően kellemes tapintásúak, és a környezetvédelem szellemében készültek. Azonban a felhasználók panaszai és a termékek gyors kopása, karcolódása miatt az Apple elismerte, hogy a tokok nem felelnek meg a várt minőségnek, és a MagSafe kiegészítők használata nyomot hagyhat rajtuk.

Az Apple 2030-ra szeretne teljes mértékben karbonsemlegessé válni, ami magában foglalja az ellátási láncot és a termékek töltését is. Ennek érdekében már 2020-ban, az iPhone 12 bevezetésekor megszüntették az iPhone-ok hálózati adaptereinek mellékelését, és csökkentették az iPhone-dobozok méretét is. A vállalat további lépésekkel is csökkenti környezeti lábnyomát, például kevesebb vizet használ, erdőket ültet, és a teherszállításokat lehetőség szerint hajókkal oldja meg.

A FineWoven kiegészítők gyártósorait már leállították, és a 2024-es iPhone-ok és Apple Watchok bevezetésével az Apple egy új anyagból készült kiegészítőcsaládot tervez bemutatni. A pletykák szerint az új anyag az Alcantara lehet, amely egy luxus textilanyag, és jelenleg főként a járműiparban használják. Az Alcantara szintetikus szálasanyagból készül, és a tervek szerint tökéletesen beilleszthető lenne az Apple 2030-as környezetvédelmi célkitűzéseibe. A MacRumors által megbízhatónak titulált szivárogtató szerint azonban az Apple nem fog visszatérni a bőrhöz.

A FineWoven termékek tapasztalataink szerint változatlanul elérhetőek, de ha tényleg leállt a gyártásuk, a felhalmozott készletek miatt ez még egy jó darabig így is lehet – pláne, ha a termék a rossz híre miatt kifejezetten népszerűtlen. Az Amazon már "Gyakran visszaküldött termék" címkét is felhasznált a FineWoven-tokok adatlapjára, ami a vásárlói elégedetlenséget tükrözi.

Az Apple szoftverfrissítései is problémákat okozhatnak, mint például a macOS Ventura 13.6.6-os frissítése, amely sok Mac-felhasználó számára rémálommá vált. A frissítés után többeknél a Touch ID működése állt le, az iMessage nem töltött be, a Bluetooth-kiegészítők nem kapcsolódtak, és a Time Machine biztonsági mentési funkciója sem üzemelt. A régebbi rendszerverziókat használók számára az egyetlen megoldás a macOS Sonomára való frissítés lehet, ha ez lehetséges, mivel nem tudni, mikor érkezik meg a hibajavítás – vagy egyáltalán lesz-e ilyen.