Balatoni nyaralás során történt erőszakos cselekmény miatt emeltek vádat

A Marcali Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a vádak szerint erőszakosan bántalmazta élettársát egy balatonberényi strandon. A férfi és párja közötti vita fizikai erőszakba torkollott, aminek következtében a rendőrség beavatkozására került sor.

A vádlott és élettársa tavaly májusban érkeztek a balatonberényi szabad strandra, ahol sátrat állítottak fel. A pihenés azonban hamarosan veszekedésbe csapott át, mely során a férfi hangosan és trágár szavakkal szidalmazta társát. A vita hevében a nő el akart hagyni a helyszínt, de a férfi ezt nem hagyta annyiban: a hajánál fogva a földre rántotta, majd egy 45 cm-es alumínium sátorvassal legalább három alkalommal megütötte. A történteket látva a környéken lévő strandolók hívták a rendőrséget.

Az ügyészség a Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában börtönbüntetést és közügyektől való eltiltást kért a vádlottal szemben. Emellett azt is indítványozták, hogy a bíróság rendelje el a férfi korábban kapott, de felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását.