Kincstár karbantartás érinti az ügyfélkapus szolgáltatásokat

A Magyar Államkincstár bejelentette, hogy április 20-án és 21-én karbantartás miatt szünetelni fognak bizonyos ügyfélkapus szolgáltatások.

A hétvégi karbantartás során, április 20. szombat reggel 6 órától április 21. vasárnap éjfél előtt egy perccel nem lesz elérhető az értékpapír nyilvántartási-számla nyitás, a kincstári Start-értékpapír-számla nyitás, valamint a nyugdíj-előtakarékossági számlanyitás az Ügyfélkapun keresztül.

Az állampapír-forgalmazás kereskedési rendszere és az elektronikus forgalmazási csatornák, mint a WebKincstár, MobilKincstár és TeleKincstár, a karbantartás ideje alatt is működni fognak, azonban online számlanyitásra nem lesz lehetőség.

A Magyar Államkincstár közleménye szerint az azonnali online számlanyitás népszerűsége jelentős, hiszen a tavaly decemberi bevezetése óta több mint 40 ezer ügyfél él ezzel a lehetőséggel, és a megvásárolt állampapírok összege meghaladta a 60 milliárd forintot.

A kincstár arra kéri az ügyfeleket, hogy a karbantartásban érintett szolgáltatásokat lehetőség szerint a karbantartás előtt vagy után vegyék igénybe.

Amennyiben további kérdések merülnének fel, az ügyfelek a Központi Ügyfélszolgálati Iroda 1811-es telefonszámán kaphatnak tájékoztatást.