Érthetetlen manőver Hajdúszoboszlónál, kis híján frontális karambol lett belőle

Csupán két autó közlekedett az autóúton, amikor az egyik hirtelen sávot váltott. Az autó vezetője akkora sebességgel közlekedett, hogy a frontális ütközést csupán a szerencsének és a másik sofőr éberségének köszönhetően sikerült elkerülni.

Ritkán látható felvételt tett közzé a Budapesti Autósok portálja, melyet egy olvasójuk fedélzeti kamerája rögzített Hajdúszoboszló mellett. A videón egy fekete Suzuki látható, amint nagyjából 90-100 kilométer/óra sebességgel hirtelen áttért a másik sávba, közvetlenül a fedélzeti kamerával felszerelt autó elé. A balesetet csak a másik jármű vezetőjének gyors reakciója hárította el.

A felvételek tanúsága szerint a Suzuki sofőrje először sávot váltott, majd visszatért az útra. Az esetet megosztó autós szerencsére túlélte az incidenset, és megjegyezte, hogy a kiváló reflexeinek köszönhetően kerülte el a frontális ütközést.

Korábban hasonló eset történt Pest megyében, Dány és Isaszeg között, ahol egy autós szintén sávot váltott, és bár a másik sofőrnek sikerült elkerülnie a súlyos balesetet, az autók visszapillantó tükrökkel mégis érintkeztek. Az ütközés után elhajtó sofőr ellen cserbenhagyás miatt indult eljárás.