A Louis Vuitton üzlet kirablásával kapcsolatos nyomozás friss fejleményei

A budapesti Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásával összefüggésben két külföldi férfit fogott el a rendőrség, akik azonban nem a fő elkövetők, hanem bűnsegédek lehetnek.

Hétfő hajnalban ismeretlen tettesek több tízmillió forint értékben loptak el luxuscikkeket a neves márkaboltból. A rendőrség a rablás után nem sokkal két külföldi férfit fogott el, akiknek letartóztatását az ügyészség csütörtökön kezdeményezte. A lopott tárgyak nagy részét a rendőrök megtalálták és lefoglalták.

Az RTL Híradó információi szerint a két férfi nem tartózkodott a helyszínen a bűncselekmény idején, és nem ők követték el a rablást. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője szerint a montenegrói és a horvát férfi a betörés után segített az elkövetőknek, például az egyikük taxival szállította el a zsákmányt.

Az elfogott férfiak közül az egyik tagadja a vádakat, a másik pedig állítja, nem tudta, mit szállít. Az egyik férfi ügyvédje szerint a biztonsági felvételeken nem az ő védence látható, ezért a gyanúsítás hibás lehet.

A rendőrség péntek reggeli közleményében megerősítette, hogy a két férfit jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki és vették őrizetbe. Az ügyészség letartóztatásukat javasolta, amit a bíróság el is rendelt. A közlemény kiemelte, hogy a gyanúsítottak társait, vagyis a felvételeken szereplő férfiakat még mindig keresik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a nyomozás sikeressége érdekében nem hozta nyilvánosságra a bűncselekmény elkövetésének részleteit a nyomozás kezdeti szakaszában. Azonban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Vagyonvédelmi Osztálya az aprólékos adatgyűjtés eredményeként 12 órán belül azonosította a feltételezett elkövetőket, és a hajtóvadászat még legalább két személy után folytatódik.

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik. Autóval tolattak egy márkabolt kirakatába április 15-én 2 óra 30 perc körül Budapest VI. kerületében. A betört üvegen át táskákat, napszemüvegeket és öveket loptak el több tízmillió forint értékben. A bűncselekmény elkövetésének valamennyi részletét a Budapesti Rendőr-főkapitányság a büntetőeljárás sikere érdekében a nyomozás kezdeti szakában nem hozta nyilvánosságra.