Erzsébetvárosi bártulajdonosokat fenyegető csoportot fogtak el

Öt férfi ellen indult eljárás önbíráskodás bűntettének gyanúja miatt, miután erzsébetvárosi bártulajdonosokat fenyegettek meg, és pénzt, valamint tulajdonjogot követeltek tőlük. A hatóságok elfogták az érintetteket.

B. Béla és négy társa április 2-án éjszaka egy VII. kerületi bárban jelent meg, ahol a 41 éves férfi érdekeltsége volt. A hely üzletvezetőjét és tulajdonosát nyolcezer euró, azaz körülbelül 15 millió forint, illetve egy másik, a tulajdonossal közös bár teljes tulajdonjogának átadására szólították fel.

Az elkövetők azzal fenyegették az érintetteket, hogy ha nem tesznek eleget a követeléseiknek, akkor a '90-es évek módszereihez folyamodnak, és szükség esetén szétverik az összes helyet. B. Béla egy alkalmazottat is bántalmazással fenyegetett.

A behajtóként funkcionáló K. Csaba és fia, valamint M. Péter és T. Péter is részt vettek az akcióban. K. Csaba, aki a budapesti éjszakai életben is ismert személy, másfél millió forintot ígért kapni B. Bélától azért, hogy rábírja a bár üzletvezetőjét és tulajdonosát az egyezségre. A 49 éves férfi erőszakosan lépett fel a sértettekkel, és azzal fenyegette őket, hogy bezárattatja a helyet.

A rendőrség április 10-én reggel fogta el B. Bélát, K. Csabát és annak 25 éves fiát, valamint M. Pétert Budapesten, míg T. Péter önként jelentkezett a hatóságoknál.

Az öt férfi ellen csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettének gyanúja miatt indult eljárás. Három személyt, köztük a 41 éves B. Bélát és a 49 éves K. Csabát bűnügyi őrizetbe vettek, és április 12-én letartóztatták őket. Ifj. K. Csaba, M. Péter és T. Péter szabadlábon védekeznek.