Helyesírási hibáktól hemzsegő szórólappal kampányol a Fidesz pesterzsébeti jelöltje

Egy olvasó észrevételei szerint a Fidesz 9. számú választókörzetének pesterzsébeti képviselőjelöltje, Lernyei Ákos, a Gyulai István Általános Iskola igazgatója, helyesírási hibákkal teli szórólapot használ kampányolásra.

Az olvasó arról számolt be, hogy a szórólapot a postaládájukba helyezték el, és a hátoldalon található kampányszövegben és választási programban számos helyesírási hiba figyelhető meg. A szöveg tartalmát és a választási ígéreteket az olvasó megmosolyogtatónak találta, de különösen a helyesírási hibák száma hívta fel a figyelmét.

Az olvasó szerint a 12 mondatból álló szövegben 11 helyesírási hibát és elgépelést talált, emellett a mondatszerkezetek is logikátlanok voltak. Az olvasó megdöbbenését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egy iskolaigazgató, aki pedagógus is, hogyan adhatja a nevét és arcát egy ilyen igénytelen szöveghez.

Az olvasó által talált hibákat egy külön képen is összegyűjtötte, és a tanárokhoz hasonlóan a kommentelők is kritikusan szóltak hozzá: „Egyes, fiam, leülhet!”. Lernyei egyébként annak a XX. kerületi Gyulai István Általános Iskolának vezetője, amelynek közvetlen közelében meghalt egy 9 éves kisfiú 2023 októberében, miután egy teherautó nekiment a kőkerítésnek, ami aztán a gyerekre borult.