Rafael Nadal sikerrel tért vissza

Rafael Nadal győzelemmel tért vissza sérülése után, miután legyőzte Flavio Cobollit a barcelonai ATP-tenisztorna első fordulójában.

Rafael Nadal, aki korábban a világranglista élén is állt, nehéz időszakot zárt le azzal, hogy kedd este sikerrel visszatért a teniszpályákra. A spanyol teniszező 2023-ban keveset játszott sérülése miatt, és az év elején Ausztráliában ismét megsérült, ami miatt többször is el kellett halasztania a visszatérését. Végül a barcelonai tornán lépett ismét pályára, ahol magabiztosan, mindössze 85 perc alatt győzte le olasz ellenfelét, Cobollit, aki jelenleg a világranglista 62. helyezettje.

A 37 éves, 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol klasszis a 2022-es Roland Garros-győzelme, azaz 680 nap után játszott ismét salakon. A következő körben Nadal az ausztrál Alex De Minaurral, aki a torna negyedik kiemeltje, mérkőzik meg.

A korábbi világelső közel egyéves kényszerpihenő után januárban, Brisbane-ben tért vissza, de a negyeddöntős mérkőzésén ismét megsérült, azóta most játszott először.

A barcelonai versenyen magyar résztvevő is van, Marozsán Fábián személyében, aki kiemeltként csak a második fordulóban mutatkozik be, ellenfele a francia Luca van Assche lesz szerdán 16.30 körül.

Végeredmény – barcelonai tenisztorna, 1. forduló

A mérkőzés végeredménye Rafael Nadal és Flavio Cobolli között 6:2, 6:3 lett.