Fucsovics Márton bravúros győzelmet aratott Bukarestben

Fucsovics Márton hat szettlabdát hárítva diadalmaskodott a bukaresti salakpályás tenisztornán, ahol két szettben múlta felül a selejtezőből érkező Valentin Vacherot-t.

A bukaresti 250-es kategóriájú tornán Fucsovics Márton már az első fordulóban bizonyított, legyőzve a top100-on kívüli Valentin Vacherot-t. A magyar teniszező, aki jelenleg hazánk második számú férfi teniszezője, alanyi jogon vesz részt a főtáblán, és az első körben az a Vacherot állt az útjába, aki nemrégiben a top10-es Grigor Dimitrovval szemben maradt alul Monte Carló-ban.

A mérkőzés nem kezdődött zökkenőmentesen Fucsovics számára, hiszen hamar hátrányba került, de aztán sikerült visszakapaszkodnia. Egy kiélezett játszmát követően, ahol a tie-breakben Vacherot 6-0-ra vezetett, Fucsovics hat szettlabdát hárítva fordított, és végül megnyerte a játszmát.

A második szettben már Fucsovics dominált, aki előnyét tovább növelve, magabiztosan hozta a szettet, így 6:2 arányban zárta a mérkőzést és jutott tovább a következő körbe.

Fucsovics következő ellenfele a torna második kiemeltje, a világranglistán 25. helyezett Taloon Griekspoor lesz, akivel csütörtökön mérkőzik meg.

ATP 250, BUKAREST, ELSŐ FORDULÓ

  • Fucsovics Márton – Valentin Vacherot 7:6, 6:2