Európa-nap és EU-s futás május 12-én

Május 12-én kerül megrendezésre az idei Európa-nap, ahol a Carson Coma Akusztik Trió, a Szabó Balázs Bandája és a Lázár tesók is színpadra lépnek, emellett pedig az EU-s futás is várja a sportkedvelőket.

Az Európa-nap alkalmából számos izgalmas programmal és hasznos információval készülnek a szervezők, ahol Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik. Az EU-intézmények és civil szervezetek munkatársai játékos és elgondolkodtató formában nyújtanak tájékoztatást az Európai Unióról, a tagság előnyeiről és a júniusi európai választásokról.

A zenei felhozatal kiemelkedő lesz, hiszen a Carson Coma Akusztik Trió és a Szabó Balázs Bandája mellett a Lázár tesók is fellépnek. A gyerekeket Bognár Szilvia, a Hahó együttes, az ISZKIRI Gyerekzenekar és a Majorka Színház bábelőadása szórakoztatja a Szabadság téren felállított színpadokon.

A sportkedvelők számára az EU-s futás kínál kihívást, amelynek távja az elmúlt években fokozatosan nőtt, és idén eléri a 20 kilométert, ami az ország EU-tagságának idejével egyezik meg. A futók egyénileg vagy váltóban teljesíthetik a távot, amely 10 órakor indul a Szabadság térről, és az útvonal 20 sikeres uniós fejlesztést mutat be a 19 vármegyéből és Budapestről.

Ezek a projektek az elmúlt 20 év során az EU támogatásával valósultak meg, és hozzájárultak a gazdaság növekedéséhez, az életminőség javulásához, a tehetségek kibontakoztatásához, a rászorulók segítéséhez, a helyi közösségek erősítéséhez, a természeti és kulturális értékek védelméhez, valamint felkészítettek a jövő kihívásaira és közelebb hoztak minket a többi európai polgárhoz.