Elhunyt Bernd Hölzenbein, a német labdarúgás világbajnoka

Hetvennyolc éves korában elhunyt Bernd Hölzenbein, a világbajnok és Eb-ezüstérmes német labdarúgó, aki 1974-ben az NSZK válogatottjában ért el csúcspontot, és két évvel később gólt szerzett az Európa-bajnoki döntőben.

Bernd Hölzenbein pályafutása során 40-szer öltötte magára a német nemzeti csapat, a Nationalelf mezét, és emlékezetes szerepet játszott az 1974-es müncheni világbajnoki döntőben, ahol kiharcolt egy büntetőt, amit Paul Breitner értékesített, így a német csapat egyenlített, és végül 2–1-re legyőzte Hollandiát.

A legendás játékos két évvel később, a Csehszlovákia elleni Európa-bajnoki döntőben is betalált, ezzel a 89. percben egyenlített a csapat, bár a mérkőzést végül tizenegyesekkel veszítették el.

Hölzenbein a klubkarrierje nagy részét az Eintracht Frankfurt színeiben töltötte, ahol 532 mérkőzésen lépett pályára, 212 gólt szerzett, amivel a mai napig a klub rekordere. Emellett 1980-ban UEFA Kupát is nyert a csapattal.

Karrierje után az Egyesült Államokban is dolgozott.

A Kicker magazin beszámolója alapján a német labdarúgó hosszan tartó súlyos betegség után hunyt el, családja körében. Halálhírét a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) vezetősége megrendüléssel fogadta.