A Citytől elcsábított csodagyerek leelőzte Haalandot

Cole Palmer négy góllal járult hozzá a házigazda Chelsea 6–0-s győzelméhez az Everton ellen az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának hétfői zárómérkőzésén.

Az Everton számára az elmúlt napok nem voltak kedvezőek: a múlt héten kiderült, hogy újabb kétpontos büntetést kapnak a pénzügyi szabályzat megsértése miatt, most pedig egy hatgólos vereséget szenvedtek a Chelsea otthonában, ami közelebb sodorta őket a kiesés veszélyéhez. Jelenleg mindössze két hely és két pont választja el őket a legjobb kieső, a Luton Town csapatától.

A hétfői mérkőzés azonban Cole Palmer bravúrjai miatt marad emlékezetes. A 21 éves angol játékos már a 29. percre mesterhármast szerzett, ezzel megalapozva a Chelsea győzelmét. A csapat a szünet előtt tovább növelte az előnyt Nicolas Jackson góljával, majd a második félidőben ismét Palmer, végül a 90. percben Alfie Gilchrist talált a kapuba, aki ezzel első gólját szerezte az angol élvonalban.

Palmer a Manchester Citytől tavaly nyáron igazolt támadó a mesterhármassal és egy további góllal a góllövőlista élére állt, holtversenyben korábbi klubtársával, Erling Haalanddal (20 gól és 9 assziszt, illetve 20+5). A kanadai pontok tekintetében Palmer már egyértelműen vezet a ligában.

A Chelsea idénybeli teljesítménye hullámzó, az előző fordulóban például pontokat veszítettek a Sheffield United otthonában. Ennek ellenére Mauricio Pochettino csapata tizenegy mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, ami a kilencedik helyre repítette őket 47 ponttal.

Az Everton jelenleg 27 ponttal a tabella egyik alsó részén található.

Az angol bajnokságban öt forduló van hátra, a Manchester City vezeti a táblázatot 73 ponttal, az Arsenal és a Liverpool pedig 71-71 ponttal követi őket.

A Chelsea győzelme során egy kisebb incidens is történt, amikor a játékosok, Malo Gusto, Noni Madueke, Nicolas Jackson és Conor Gallagher összekaptak a pályán, hogy kinek kéne elvégeznie a tizenegyest. A dulakodás után végül Palmeré lett a labda, aki idénybeli kilencedik büntetőjét értékesítette – kilencből. Ezzel Yaya Touré (11/11) mögött már a második legjobb tizenegyes-értékesítő a Premier League történelmében egy szezonon belül.

Mauricio Pochettino, a Chelsea menedzserének nem volt felhőtlen az öröme a 6-0 után, mivel Madueke és Jackson viselkedése miatt szégyent hoztak a klubra. A menedzser az öltözőben világossá tette, hogy ez az utolsó alkalom, hogy eltűri ezt a viselkedést, még egy ilyen eset, és ki lesznek rúgva.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE, 33. FORDULÓ
Chelsea–Everton 6–0 (4–0)
szombaton játszották:
Bournemouth–Manchester United 2–2 (2–1)
Newcastle United–Tottenham Hotspur 4–0 (2–0)
Brentford–Sheffield United 2–0 (0–0)
Burnley–Brighton 1–1 (0–0)
Manchester City–Luton Town 5–1 (1–0)
Nottingham Forest–Wolverhampton Wanderers 2–2 (1–1)
vasárnap játszották:
Liverpool–Crystal Palace 0–1 (0–1)
West Ham United–Fulham 0–2 (0–1)
Arsenal–Aston Villa 0–2 (0–0)

(Borítókép: Cole Palmer ünnepel. Fotó: Getty Images Hungary) (Borítókép: Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)