A Kisvárda FC perrel fenyegeti légiósait

A Kisvárda FC vezetősége figyelmeztette külföldi játékosait, hogy amennyiben a csapat kiesik az első osztályból, és ők elhagynák a klubot, jogi lépéseket tesznek ellenük.

A Kisvárda jelenleg jelentős, tíz pontnyi hátránnyal áll a bajnokság utolsó előtti helyén, és bár még van öt forduló a szezon végéig, a helyzetük rendkívül nehéz. A klub vezetősége előre szólt a légiósoknak, hogy a munkaszerződéseik határozott idejűek, és ezeket nem lehet egyoldalúan felmondani, még akkor sem, ha a csapat kiesne az első osztályból.

A klub közleményében hangsúlyozta, hogy amennyiben bármelyik játékos a kiesésre hivatkozva, a klub hozzájárulása nélkül szeretné megszüntetni szerződését, a Kisvárda FC a szükséges jogi lépéseket meg fogja tenni.

A magyar másodosztály kevésbé vonzó lehet a külföldi focisták számára, különösen, ha a klub anyagi okokból kénytelen lenne megszorításokat eszközölni. Az MLSZ szabályai is nehezítik a helyzetet, hiszen bár nem tilthatják meg a külföldi játékosok foglalkoztatását, a gyakorlatban pénzdíjakkal ösztönzik azokat a csapatokat, amelyek magyar nevelésű játékosokat állítanak pályára. Ez a rendszer már tizenegy éve működik, és csak két alkalommal döntött úgy klub, hogy nem csak magyar játékosokat szerepeltet.

A Kisvárda FC számára tehát a jövő bizonytalan, és ha a külföldi játékosok elhagynák a csapatot, az komoly problémákat okozhatna, hiszen pótlásukra lenne szükség.