Golovin bizakodó: Megverjük Japánt és kijutunk az olimpiára

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott legyőzi Japánt a debreceni olimpiai selejtezőtorna kulcsfontosságúnak ígérkező találkozóján.

A magyar csapat a Főnix Arénában Kamerun, Svédország és Japán ellen lép pályára a két kvóta egyikéért. A magyar válogatott korábban már találkozott a távol-keleti ország csapataival, a női kosárlabdázók győzelme ellenére nem jutottak tovább, míg a férfi jégkorongozók vereséget szenvedtek, de a fehéroroszok kizárása miatt folytathatták a versenyt.

Golovin Vlagyimir az MTI-nek adott nyilatkozatában bizakodóan állította, hogy megverik Japánt és továbbjutnak. A szövetségi kapitány a múlt heti Eurokupa-mérkőzések után a beállójáték hullámzó teljesítményét emelte ki, és kiemelte a japánok elleni védekezés fontosságát.

Albek Anna, Debreczeni-Klivinyi Kinga és Böde-Bíró Blanka sérüléseik után javulóban vannak. Albek Anna az orrtörése után panaszmentes, Debreczeni-Klivinyi Kinga a zúzódása után jól van, míg Böde-Bíró Blanka bár még fájdalmat érez, de reméli, hogy csütörtökön bevethető lesz.

Albek Anna az MTI-nek elmondta, hogy a sérülése után már nem érez fájdalmat, és szeretne játszani a selejtezőn. A tavalyi világbajnokságon a svédek ellen öt, a kameruniak ellen négy gólt szerzett, és úgy véli, hogy a hazai pálya plusz erőt jelent majd számukra.

Debreczeni-Klivinyi Kinga szerint a csapat készen áll a selejtezőtornára, és a védekezés lesz a kulcs a sikerhez. Fontosnak tartja, hogy a kapusok is jól védjenek, és a helyzetkihasználásukon is javítaniuk kell.