Egy szurkoló baseballsapkával próbálta megzavarni Mathieu van der Poelt

Egy sportszerűtlen szurkoló baseballsapkát dobott a kerekek közé a Paris-Roubaix kerékpárversenyen, hogy megzavarja az éllovas Mathieu van der Poelt, de a világbajnok kerékpáros elsőként ért célba.

A Corriere della Sera beszámolója szerint az incidens a vasárnapi versenyen történt, amikor egy szurkoló megpróbálta buktatni a holland kerékpárost azzal, hogy sapkáját a kerekek közé dobta. A terv azonban nem járt sikerrel, mivel van der Poel nem veszítette el az egyensúlyát, és zavartalanul folytatta a versenyt.

Mathieu van der Poel a célba érkezés után nyilatkozott: „Láttam, hogy valami fehéret dobtak mögém, de nem tudtam, hogy mi az. Nyilván nem mindenkinek tetszett, hogy én vezettem a versenyt, de nem érdekel”. A világbajnok címvédőként diadalmaskodott az egynapos, 260 kilométeres megmérettetésen.

Az esetet az Eurosport France is közvetítette, ahol látható volt, hogy a szurkolók közül egy néző próbálta a sapkáját úgy bedobni a küllők közé, hogy elessen a világbajnok bringás. Van der Poel azonban nem esett el és nem hagyta magát kizökkenteni, tette tovább a dolgát.

😡 Le très mauvais geste d’une spectatrice qui lance une casquette dans les rayons de Mathieu van der Poel en pleine course ! Fort heureusement, le champion du monde n’a pas chuté #ParisRoubaix #LesRP pic.twitter.com/PX0z7QYyHX — Eurosport France (@Eurosport_FR) April 7, 2024

A verseny során a szurkolók többsége buzdította a kerékpárosokat, azonban az említett incidens felháborodást váltott ki a sportrajongók körében. Cikkünk megjelenésekor Mathieu van der Poel továbbra is az élen haladt, és végül meg is őrizte vezető pozícióját a verseny végéig.