Újabb hangfelvétel és Orbán Viktor nyomozása

A Spar csoport aggódik Orbán Viktor miniszterelnök kérése miatt, míg az Aldi és a Lidl számára az orosz Mere diszkontlánc jelenthet új kihívást. Egy új hangfelvétel is felbukkant, és a Telekom ügyfelei is veszélyben lehetnek. Az E.ON Hungária Csoport új okosmérőket telepít, és a kormány Brüsszelt is meghódítaná. A gazdagok még gazdagabbak lettek, míg a cégek többsége nem éli túl a generációváltást.

Az E.ON Hungária Csoport bejelentette, hogy 10,1 milliárd forintból több mint 165 ezer új okosmérőt telepít szolgáltatási területén, amelyek távolról is leolvashatók, így a fogyasztóknak nem kell a villanyóra leolvasással bíbelődniük.

A kormány karmaitól retteg a Spar

Az Economx szerint a Spar-csoport cégátalakítással próbálja megvédeni vagyonát Orbán Viktor és oligarchái elől. Hans K. Reisch, a bolthálózat vezetője szerint a magyar kormány részesedésen keresztül akarja átvenni a cég tulajdonjogát. Polt Péter legfőbb ügyész a kérdést feljelentésként értékelte, és a Központi Nyomozó Főügyészségnek továbbította.

Felkötheti a nadrágját az Aldi és a Lidl

A Mere orosz diszkontlánc levélben jelezte, hogy hamarosan Magyarországon is megkezdi működését, és három éven belül 200 üzletet szeretnének nyitni. A társaság 2009-ben alakult, és már több európai országban is jelen van.

Nemhogy megtakarítani, megélni sem tudunk majd

Karagich István, a Blochamps Capital ügyvezetője szerint a rekordinfláció a leggazdagabbak vagyonát gyarapította, és a vagyoni olló nyílása a magyarokat kényszerű fogyasztási kijózanodásra kényszeríti. A leggazdagabbak vagyonának növekedéséhez a jegybankok mennyiségi lazítása és a rekordmagas inflációs- és hozamkörnyezet járult hozzá. Magyarországon 2023-ban a fogyasztói árak átlagosan 17,6 százalékkal nőttek.

Itt a következő balhé

Az Egri Ügyek szerint Mirkóczki Ádám egri polgármester egy hangfelvételen elismeri, hogy nem adná ki az önkormányzat lényeges adatait. Több olyan ügy kapcsán is büntetőeljárás zajlik, amelyről a polgármesternek tudomása lehet.

Felállt a hadsereg, ezzel a névsorral foglalnák el Brüsszelt Orbánék

A Fidesz-KDNP 2024-es EP-listáján új jelöltként szerepel többek között Győrffy Balázs és Szekeres Pál. Deutsch Tamás szerint az eddigi legkeményebb európai parlamenti ciklus elé néznek. Hidvéghi Balázs az európai parlamenti ciklus végeztével a magyar Országgyűlés tagjaként dolgozik majd, Járóka Lívia pedig az egyetemi-akadémiai életben folytatja szakmai pályafutását.

Most a Telekom ügyfelei vannak veszélyben

A Magyar Telekom figyelmeztet a gyanús SMS-ekre, amelyek a DHL vagy a Netflix nevében próbálják megszerezni az áldozatok adatait. Az üzenetek külföldi telefonszámokról érkeznek, és fizetési problémákat emlegetnek. A Telekom azt tanácsolja, hogy ne kattintsanak a megadott linkekre és ne adjanak meg személyes vagy kártyaadatokat.

A cégek több, mint 60 százaléka nem éli túl a generációváltást

Boldis Zoltán, a BDO Corporate Finance igazgatója szerint öt vállalkozásból három nem tudja megoldani az utódlás kérdését, ezért felhagy a tevékenységével. A hazai piacon 140 ezer cég lehet érintett a kérdésben.

Szerkesztőink ajánlatait olvashatták – iratkozzanak fel hírleveleünkre, vagy tekintsék meg az Economx további híreit, hallgassák/nézzék podcastjainkat, olvassák a blogokat, kommenteljenek a social-felületeinken.