New Jersey-i kutyaviadal: Több mint 120 állatot mentettek ki

New Jersey államban, egy Cumberland megyei telephelyen több mint 120 kutyát mentettek ki, akiket egy feltételezett kutyaviadal helyszínén tartottak. Az állatok súlyosan lesoványodtak és sérülésekkel borítottak voltak, két elpusztult kutyát pedig egy gödörben találtak.

A CNN jelentése szerint a The Humane Society of the United States információi alapján a helyi hatóságok szerda reggel hajtottak végre házkutatást a telepen. A kutyákat "kietlen karámokban és ketrecekben" találták meg, de voltak olyan állatok is, akiket kint, a hideg és esős időben láncra verten fagyoskodtak. Az állatok közül többen kezeletlen sebekkel és hegesedésekkel rendelkeztek, és voltak közöttük vészesen lesoványodott egyedek is.

Az ABC hírei szerint a helyszínen két holt kutyát is találtak, akiket egy gödörbe dobtak. A rajtaütés során jelen voltak állatorvosok is, akik felmérték a kutyák állapotát és ellátták őket. A Humane Society szerint a telepen tartott kutyákat valószínűleg kifejezetten harci célokra tenyésztették és képezték ki.

A hatóságok nyolc embert tartóztattak le az üggyel kapcsolatban, köztük a főszervezőt, akit "Hollywood" néven azonosítottak. Az illetőt a kutyaviadalok szervezése mellett pénzmosással és zsarolással is vádolják.

Az Egyesült Államokban 2007 óta bűncselekménynek számítanak a kutyaviadalok. A Humane Society 2022-ben egy másik nagy akció során 400 kutyát mentett meg a kutyaviadalok világából. Ugyanebben az évben a szervezet közel 4000 beagle-t szabadított ki egy virginiai szaporítóhelyről, amelyeket állatkísérleteket végző laboratóriumokba szántak.

: CNN : ABC