Exkluzív interjú Mészáros Lőrinccel az Indexen

Hétfőn az Index hasábjain jelenik meg egy exkluzív interjú Mészáros Lőrinccel, ahol a felcsúti nagyvállalkozó gazdasági érdekeltségeiről és aktuálpolitikai kérdésekről is nyilatkozik.

Az interjúban Mészáros Lőrinc többek között arról beszél, hogy hol tartana ma, ha Orbán Viktor nem lenne a gyermekkori jó barátja. Kitér arra is, hogyan kezeli a 2010-es kormányváltás óta érkező támadásokat, amelyek a vagyongyarapodását érintik. Megosztja gondolatait a nemzeti tőkésosztály szerepéről a magyar gazdaságban, és beszél arról is, hogyan priorizálja a teendőit, amikor már több mint 350 vállalkozás és 40 ezer munkavállaló áll a keze alatt.

A cégcsoportja külföldi terjeszkedésének lehetőségeiről is szó esik, valamint arról, hogy milyen tervei vannak a következő évekre az építőiparban, a mezőgazdaságban, az élelmiszeriparban és a turizmusban. Mészáros Lőrinc kifejti, mikor tervezi a tőzsdére lépést vagy bankvásárlást külföldön az MBH Bank Nyrt. részéről, és mennyi lehet az Opus Global Nyrt. részvényeinek valós értéke.

Az interjúban szóba kerül a magántőkealapok mint befektetési forma, és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnökeként, megosztja véleményét a jelenlegi legnagyobb kihívásokról a futballban.

(Borítókép: Mészáros Lőrinc. Fotó: Kondella Mihály)