Új tanúvallomások a Madeleine McCann ügyben

Egy új szemtanú vallomása szerint a 14 évvel ezelőtt eltűnt Madeleine McCann ügyében gyanúsított férfi nem egyedül cselekedett, ami újabb fordulatot hozhat az ügyben.

Madeleine McCann, aki 2007-ben tűnt el Portugáliában, mindmáig nem került elő, és az eltűnése óta eltelt 17 évben számos személyt gyanúsítottak meg az üggyel kapcsolatban. A rendőrség a szülőktől kezdve a távolabbi családtagokig, valamint az eltűnéskor a szállodában tartózkodó vendégekig mindenkit megvizsgált, és az évek során több helyen is állították, hogy látták a ma már 21 éves Madeleinet, de a DNS tesztek ezeket az állításokat mindig cáfolták.

A német vádhatóság 2020-ban gyanúsította meg Christian Brücknert, aki korábban szexuális erőszak miatt már elítélt személy, és jelenleg is több fiatal lány és nő ellen elkövetett bántalmazás miatt folyik ellene eljárás. Februárban újabb tárgyalások kezdődtek, és egy új szemtanú, Helge Busching vallomást tett, aki szerint egy nő "tizenéves lányokat nyújtott át ezüsttálcán Christian Brücknernek". Ezt az állítást egy másik érintett nő is megerősítette, aki azt mondta, hogy Brückner mosógépet kapott egy nőtől, aki fizetés helyett fiatal lányokkal "fizetett" neki.

A német nyomozók továbbra is Christian Brücknert tekintik a fő gyanúsítottnak, de kézzelfogható bizonyítékok hiányában még nem emeltek vádat ellene. Egy másik ismerőse, Michael Tatschl is vallomást tett a bíróságon, aki korábban azt állította, hogy biztos benne, Christian végzett a fiatal lánnyal, és feltételezése szerint McCannt egy Marokkóban működő pedofilhálózatnak akarhatta eladni, mivel Brücknernek akkoriban pénzre volt szüksége.