Két repülőgép szárnyai súrolták egymást a Heathrow repülőtéren

Egy British Airways és egy Virgin Atlantic repülőgép szárnyai súrolták egymást a Heathrow repülőtéren, Londonban, de személyi sérülés nem történt, és a repülőtéri működésre sem várható hosszabb távú hatás.

A baleset április 6-án történt, amikor egy éppen vontatott Virgin Atlantic Boeing 787-9 típusú repülőgép szárnya nekiütközött egy parkoló British Airways gépnek. Az esetet egy utas rögzítette és megosztotta a közösségi médiában, ahol a felvételeken jól látható, hogy a két gép szárnyai súrolták egymást. A baleset pontos okai egyelőre nem világosak.

A Heathrow repülőtér szóvivője szerint a mentőszolgálatokkal és a légitársaságokkal együttműködve kezelik az eseményt, amely nem okozott utassérülést, és nem várható, hogy késéseket generáljon. A BBC hírportálja is megerősítette, hogy a baleset nem járt sérülésekkel, és nem befolyásolja jelentősen a repülőtér működését. A jelenleg elérhető információk szerint a Virgin Atlantic gépen nem tartózkodott utas a baleset idején, míg a British Airways gépében már ült 121 utas.

A Virgin Atlantic közlése szerint a baleset nem okozott fennakadást náluk, a British Airways pedig úgy nyilatkozott, hogy az eset után pótolták a megsérült gépet, hogy az utasaikat a lehető legkevésbé érintse az ügy. A brit légitársaság utasainak ezért át kellett szállni egy másik repülőbe, hogy eljuthassanak Accrába. Az anyagi kárról még nincsenek részletes információk.

A két repülőgépet egyelőre kivonták a forgalomból, a hatóság pedig megkezdte az eset teljes körű vizsgálatát. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A baleset miatt vészhelyzeti készültség lépett életbe, a pályát azonnal ellepték a tűzoltók. A Virgin Atlantic gépét elvontatták a futópályáról, és mindkét légitársaság, valamint a repülőtér is vizsgálatot indított. A Virgin Atlantic gépe üres volt, és épp a 3-as Terminal előtt vontatták, amikor az ütközés történt. A mérnökök jelenleg vizsgálják és javítják a Virgin Atlantic gépét.