Izraeli-lengyel túsz holttestének megtalálása Gázában

Az izraeli hadsereg felfedezte és hazaszállította Elad Kacir izraeli-lengyel kettős állampolgár férfi holttestét, akit a Hamász radikális iszlamista palesztin szervezet tagjai ejtettek túszul és öltek meg tavaly októberben a Gázai övezetben.

Az izraeli hadsereg sajtószolgálata szombaton jelentette be, hogy megtalálták Elad Kacir holttestét, aki tavaly október 7-én esett túszul a Gázai övezetben. A 47 éves férfit az Iszlám Dzsihád terrorszervezet tagjai ölték meg fogságban. Kacir holttestét Hán-Júnisz város közelében találták meg hírszerzési adatok alapján, és az izraeli területre szállították, ahol azonosították is. Az azonosítás során igazságügyi szakértők, valamint a hadsereg és a titkosszolgálatok képviselői vettek részt.

A hadsereg tájékoztatása szerint Elad Kacirt és családját a Gázai övezet határához közel fekvő Nir Oz kibucból rabolták el. A támadás során Elad apját, Avrahamot megölték, anyját, Hannát pedig túszul ejtették, akit később, tavaly novemberben – fogolycsere keretében – szabadon engedtek.

Jakov Livne, Izrael varsói nagykövete közölte, hogy a férfi izraeli-lengyel kettős állampolgár volt. A lengyel külügyminisztérium részvétét fejezte ki Kacir hozzátartozóinak és barátainak.

A Hamász tavaly októberben összesen 250 izraelit rabolt el és hurcolt Gázába. Jelenleg még 130 személy hiányzik, és közülük 34 valószínűleg már nem él.