Hamarosan virágzik az akác, ám sokan nem tudják, hogy illatos szirmai az esztétikai élményen túl komoly gasztronómiai ínyencségekkel is szolgálnak. A fehér virág íze nyersen is nagyszerű - jómagam előszeretettel fogyasztom ilyen formában -, érdemes azonban többféleképpen is felhasználni, hogy minél változatosabb ízvilággal gyönyörködtessen minket.
Remek csemege például, ha a
Ezután
három kanál kakaóból,
egy pohár vízből,
ízlés szerint adagolt cukorból, és
egy kis doboz tejszínből
gyors csokiöntetet keverhetünk hozzá a tűzhelyen.
Ha a finom, barna masszát áttetsző üvegtálkákba öntjük, dió és mandula darabkákkal bolondítjuk meg, és szezontól függően
majd díszítésként nyers akácvirág szirmokkal szórjuk meg a végeredményt, a siker frenetikus lesz.
Rántott akácvirágunk ezzel a körítéssel ünnepi helyet foglalhat el az egyszerű, ám királyi csemegék asztalán.
Fotó forrása: Unsplash, illusztráció