Baka Krisztián kollégái indították el azt a mozgalmat, aminek köszönhetően számos profi magyar sportegyesület és magánszemély ajánlott fel komoly sportereklyéket a kis Krisztián megsegítésére. Természetesen Zala vármegye sem maradhatott ki a licitből, így a kosárlabda és a labdarúgás képviselői egy-egy dedikált mezt ajánlottak fel. 

A ZTE kosárcsapatának mezére Zalavári Zoltán, míg a ZTE focicsapatának ereklyéjére Németh Bence ajánlott fel összeget. Előbbi Zalaegerszegen Szabó István tűzoltó alezredestől, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesétől, míg utóbbi Keszthelyen, a helyi kirendeltséget vezető Laczikó Károly tűzoltó ezredestől vette át licitje eredményét. 

A BM Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság nemrég arról számolt be,hogy április 22.-én több mint ezren álltak rajthoz egy jótékonysági futáson, azért, hogy a nevezési díjakból befolyó összeggel támogassák az egyik tiszaújvárosi kollégájuk kisfiát, Krisztiánt a gyógyulásban.

Baka Krisztián címzetes tűzoltó főtörzsőrmester kisfia egészségesen jött a világra, azonban alig nyolc hónaposan agyhártyagyulladást kapott. Négy hétig kómában feküdt, s mire fel tudták ébreszteni, elvesztette a látását és a hallását, emellett a mozgása is súlyosan sérült. A szülők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyermekük teljes életet élhessen, folyamatosan keresik a lehetőségeket és nem adják fel a reményt-írták.
 A nevezési díjakból befolyt összeget és a szervező Supersum Alapítvány számlaszámára érkeztek, amelyet szintén a kisfiú gyógyítására adnak át.

A Baka család tragédiájáról a TV 2 Tények című műsora készített riportot, amelyet itt tekinthetnek meg.

Fotók: Zala Vármegyei Katasztrófavédelem