2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 14o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Nem árt sietni, ha idén a Balatonon szeretne nyaralni! Indul a roham a szállásokért!

frisshirek.hu, 2023. március 28. - 17:24
Nem árt sietni, ha idén a Balatonon szeretne nyaralni! Indul a roham a szállásokért!

A balatoni szállásadók lázasan készülődnek a hamarosan induló nyaralási szezonra. Kapkodásukra pedig jócskán van is okuk, hiszen rohamosan fogynak a szálláshelyek a magyar tenger környékén. Ha idén nyáron a Balatonon nyaralna, akkor igencsak résen kell lennie, hogy legyen még szabad hely!

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Válság ide, infláció oda, az idei szezon még a tavalyinál is durvábbnak ígérkezik. A hellovidek.hu több Balaton-parti szállásadó megkérdezésével készített nem reprezentatív felmérést, hogy megtudja: hogyan készülnek az idei rohamra a szállásadók, illetve hogyan alakulnak az idei foglalások.

A megkérdezettek többsége arról számolt be, hogy már év elején sok foglalás befutott, ám érezhető, hogy az elmúlt fél év adózási- és rezsi változásai hatással lesznek a balatoni vendégforgalomra is.

Mint arról korábban írtunk, a magyar tengernél idén sem lesz olcsó a nyaralás. A Pénzcentrum szerint nagyjából 18 százalékkal emelkednek majd a szállások árai, ennek ellenére az ország kedvenc üdülőhelye jó szezonra számíthat. A portál szerint lesz olyan hely, ahol az emelkedés a harminc, vagy akár a negyven százalékot is elérheti. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy még akár a 2019-es csúcsszezonnál is jobbat zárhat idén a belföldi turizmus, annak ellenére is, hogy komoly áremelkedésekre lehet számítani a magyar tenger környékén.

Korábbi cikkünkben utánajártunk, milyen árakon tölthetünk el egy-egy éjszakát a Balatonon, ám felmérésünk nem volt reprezentatív, mivel több szálláshely ajánlatai nem voltak még elérhetőek, illetve a szállástípusok között is nagy eltérések mutatkoztak.

A hellovidek.hu felmérése is igazolja, hogy bár a foglalások száma az adatok szerint nőtt, az eltöltött vendégéjszakák száma ezzel nincs feltétlenül egyensúlyban. Több szállásadó is arról számolt be, hogy bár számos foglalás futott idén már be, a nyaralás hossza lerövidült az eddigi évek átlagához képest.

Az is hozzájárul a statisztikákhoz, hogy a szállástípusok között is nagy különbségek vannak, illetve az ezek iránti érdeklődés is változó. Egy család esetében például megeshet, hogy a korábbi években a szállodai foglalásokat részesítették előnyben, ám most az apartman bérlése éri meg jobban.

Az biztos, hogy a magyar tenger idén is rendkívül népszerű lesz, ezért a szállásadók is különféle megoldásokkal készülnek; akad, aki szolgáltatást bővít, míg mások olcsóbb, kisebb csomagokat is kialakítanak a vendégek számára.

Fotó: pixabay.com