A Demokratikus Koalíció közleményben jelentette be, hogy Varga Ferenccel is gazdagodik a szervezetük. Valamivel később ezt a politikus is megerősítette saját közösségi oldalán. Hosszú bejegyzésében Varga Ferenc ismertetette saját politikai életútját, és hogy megvallása szerint mi vezetett ahhoz, hogy végül a Demokratikus Koalíciót válassza.

Varga Ferenc eredetileg a Jobbik listájáról került a parlamentbe,
miután nem kis meglepetésre a Jobbik csatlakozott Márki-Zay Péter, akkor még a közös ellenzék miniszterelnök-jelöltjének kezdeményezéséhez, hogy három roma politikus befutó helyet kapjon az együttműködő ellenzéki pártok listáján.

Január elején azonban arról érkezett hír, amit a frisshirek.hu-n is megírtunk, hogy a politikus kilép a Jobbikból, de mandátumát ennek ellenére megőrzi. A ház szabály szerint hiába a pártváltás, a Demokratikus Koalíció (az ellenzéki pártok sorából a legnépesebb) frakciójába azonban nem ülhet át.

A mai naptól a Dobrev Klára árnyékkormányának nemzetiségi önkormányzatokért kormánybiztosaként folytatom a munkámat. A Parlamentben pedig mindenben együtt működöm a DK frakciójával, és minden erőmmel azon fogok dolgozni, hogy ezt a rendszer lebontsuk

- fogadkozott részletes vallomásában Varga Ferenc. A DK közleményében pedig azt írta, hogy a párt

üdvözli Varga Ferenc csatlakozását! Büszkék vagyunk rá, hogy újabb politikus kötelezte el magát mellettünk azért, mert úgy látja, hogy az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy kiutat találjunk a megélhetési válságból és európai jólétben élhessünk.

A kiemelt kép forrása: a Demokratikus Koalíció Facebook-oldala