2024.02.28., szerda - Elemér
Budapest: 9o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Soltész Miklós: aki találkozott már Nick Vujiciccsal, az elmondhatja, hogy erőt ad neki

frisshirek.hu | 2023. február 24. - 16:07
Soltész Miklós: aki találkozott már Nick Vujiciccsal, az elmondhatja, hogy erőt ad neki

Nick Vujicic üzenetében a békesség, a béke iránti vágyat erősíti szerte a világban - hangsúlyozta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, amelyről az MTI számolt be, és amelyet annak apropóján tartott, hogy a világhírű ausztrál-amerikai prédikátor hamarosan újra Magyarországra látogat.

A karok és lábak nélkül született, világhírű motivációs előadó újra Magyarországra érkezik, március 11-13-án lesz ismét itt - jelentette ki Soltész Miklós.

Aki találkozott már Nick Vujiciccsal, az elmondhatja, hogy erőt ad neki

- fogalmazott az államtitkár, aki szerint az előadó magyarországi látogatásának óriási jelentősége van, mert a vele való találkozás mindig segítséget nyújt abban, hogy könnyebben leküzdjük a gondjainkat, bajainkat, fájdalmainkat.

Látjuk, milyen világban élünk, érezzük a békétlenséget, látjuk, mennyi szenvedés van a világban. Sajnos a szomszédunkban dúló háború is erősíti ezt. [...] Bennünk, magyarokban a békesség vágya van, és Nick Vujicic is a békességet üzeni egy békétlenséggel, szenvedéssel teli világban

- emelte ki az államtitkár. Soltész Miklós tájékoztatása szerint a Vujicic három előadást tart a magyar fővárosban a jövő hónapban: március 11-én 19 órakor és március 13-án 11 órakor a Papp László Budapest Sportarénában lehet találkozni vele (utóbbi előadás kifejezetten általános iskolás és középiskolás diákoknak szól), majd szintén március 13-án, 14.30-kor a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tart előadást, amely egyetemista fiataloknak szól.

Az államtitkár kitért arra, hogy a rendezvényeket a magyar kormány is támogatja, egyrészt a helyszín bérléséhez nyújtott támogatással, másrészt pedig a szervezést bonyolító alapítványoknak - a Nem Adom Fel Alapítványnak és az Ez az a nap! Alapítványnak - nyújtott támogatással. Győri Tamás, az Ez az a nap! Alapítvány szóvivője a sajtótájékoztatón azt mondta,

Nick Vujicic üzenete mindannyiunk számára fontos lehet, hiszen ha valaki, akkor ő tudja igazán hitelesen elmondani, hogyan lehet a korlátok ellenére is szabadságra találni és megtalálni a lelki békénket.

Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője azt hangsúlyozta: fontos, hogy mindenki megtapasztalja, mennyire sok érték van az életében, és a nehézségek ellenére is hozza ki a lehető legtöbbet az életéből.

Erre figyelmeztet, illetve ehhez ad bátorítást, erősítést Nick Vujicic is

- húzta alá, külön kiemelve a fiataloknak szóló előadások jelentőségét. A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy ha az iskolai csoportok az előadást egy múzeumlátogatással is egybekötik, akkor ingyen utazhatnak a MÁV járatain Budapestre.

Nicholas Vujicic szerb emigráns szülők gyermekeként, karok és lábak nélkül született 1982-ben Ausztráliában. A szülőket először sokkolta az állapota, ám később mindenben támogatták őt, hogy minél önállóbb életet tudjon élni.

A férfi bal lába helyén csupán két lábujj van, amelyek segítségével ma már tud boldogulni a mindennapokban: sok gyakorlással és akaraterővel megtanult egyebek mellett írni, gépelni, a számítógépet használni. Életének célja és értelme végül az lett, hogy meséljen embertársainak Isten szeretetéről, és megerősítse őket abban, hogy valósítsák meg álmaikat; 17 évesen kezdett prédikációkat és előadásokat tartani iskolákban és egyházi rendezvényeken, azóta a világ minden táján tart előadássorozatokat. Magyarországon 2013-ban, 2016-ban és 2019-ben is járt.

Nick Vujicic 2002-ben az Egyesült Államokba, Kaliforniába költözött. 2012-ben megnősült, négy gyermeke született.

A kiemelt kép forrása: MTI / Kovács Tamás