2023.03.31., péntek - Zalán
Budapest: 8o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Tunéziának a győzelem sem hozta meg a továbbjutást

frisshirek.hu, 2022. november 30. - 18:54
Tunéziának a győzelem sem hozta meg a továbbjutást
Hiába győzte le Tunézia 1-0-ra Franciaországot, a továbbjutásba közbeszólt a másik mérkőzés eredménye.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A franciák már továbbjutottak, így a francia szövetségi kapitány, Deschamps bátran kísérletezhet, ennek jegyében játszik ma Eduardo Camavinga balhátvédet Tunézia ellen.

A tunéziai csapatnak a továbbjutáshoz ma le kellett győzniük a franciákat, a másik találkozón pedig döntetlenre lett volna szükség.

 

Tunézia ennek szellemében lépett pályára, az első félidőben dominált a játékuk.

A 12. percben balról beívelt szabadrúgásra Gandri robbant be középen, belőtte a kapuba a labdát, de a pontrúgás pillanatában lesről indult. Így hiába ünnepeltek az észak-afrikai játékosok, a gól érvénytelen lett.

Tunézia továbbra küzdött, de hiányzott a minőség a támadásokból.

Az első félidőben a franciák előtt is volt egy nagy lehetőség, amit Disasi látott meg, és elindult a labdával, majd Comannak passzolt a tizenhatoson belülre, aki az átvétel után kisodródott és nem talált kaput a lövése.

A félidő vége felé a franciák összeszedték magukat, de az első féidő 0-0 zárult. 

A második játékrész 58. percében aztán Laidouni passzából iramodott meg Vahbí Hazri, a védők tétováztak, akik  közé belépve a bal alsóba gurította a labdát. Ebben a pillanatban úgy tűnt Tunézia a továbbjutó.  1- 0

Didier Deschamps az utolsó félórára elkezdett cserélni, beküldte Salibát is, aki már a 24. francia lett, aki ezen a vébén pályára lép. Pályára lépett még Kylian Mbappé, aki több helyzetet kihagyott és Antoine Griezmann is. Utóbbi a 98. percben gólt lőtt, amit les miatt érvénytelenítettek.

fotó: ar-Rajján, 2022. november 30.
A tunéziai Vahbi Hazri 
(j) és a francia Aurelien Tchouameni (k) a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik fordulójában, a D csoportban játszott Tunézia-Franciaország mérkőzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. november 30-án.

MTI/AP/Petr David Josek