2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -0o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Argentína legyőzte Lengyelországot, mindketten továbbjutottak

frisshirek.hu, 2022. november 30. - 23:26
Argentína legyőzte Lengyelországot, mindketten továbbjutottak
Argentína 2-0-ra legyőzte Lengyelországot, és ezzel C-csoport élén végzett. A lengyelek a jobb gólkülönbségük révén megelőzték Mexikót, amely az utolsó fordulóban 2-1-re verte Szaúd-Arábiát.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Lengyelország 4, Argentína és Szaúd-Arábia 3-3, Mexikó 1 ponttal állt az utolsó kör előtt.

A lengyel-argentin meccsről szóló felvezetések szinte mindegyike megemlítette, hogy a találkozón összecsap egymással a Barcelona jelenlegi legjobb góllövője, Lewandowski és a katalánok történetének egyik legnagyobb ikonja, Messi.

Argentínának győznie kell, ha el akarja kerülni, hogy a másik meccs eredménye döntsön a továbbjutásban. 

Az első félidő első perceiben Otamendi felúgrott majd fejelt, de nem a kapu felé indult el a labda. Az egyik lengyel védő, Glik szerinte az argentin könyökölt a felugrásnál.

10. percben Messi tologatta a labdát, amíg lövőhelyzetig nem jutott, majd a rövid sarkot célozta meg, de a lengyel kapus a helyén voltMessi remekül látta meg a 16-os bal oldalán beinduló Acunát, aki szépen visszavette a labdát, aztán kilőtte a lelátóra. Acuna balos bombáját Szczesny.

Di Maria rácsavarta a szögletet de Szczesnyn ez sem fogott ki. A lengyel kapus, Álvarez helyzeténél is bravúrral ütötte ki a labdát, majd a beadásnál Messi fejét is eltalálta. A bíró kiment megnézni a visszajátszást. A videózás után a holland bíró 11-est ítélt.

Messi balra rúgta, de a lengyel kapus odaért.

Álvarez lövését maga elé, középre paskolta Szczesny, De Paul azonban csak reflexből belekapott, így ez a helyzet nem volt veszélyes.

Az első félidőben Argentína dominált, de gólt még a 11-esből sem sikerült szerezni. Az első félidőben 0-0. 

A második féidő 46. percében Argentina megszerzi a vezetést. Molina tette vissza a labdát, Mac Allister nem találta el jól a labdát, de így is befért a jobb alsóba. 1-0

50. percében a lengyelek majdnem megszerzik az egyenlítő gólt. Zielinski szabadrúgása után Glik emelkedett, és a fejese csak egy arasszal kerülte el a jobb sarkot.

Messi a rá jellemző módon tologatta végig a labdát a 16-osig, de a lövésnél nagyon rosszul találta el a labdát. Mac Allister duplázhatott volna, találta meg a beadás, lőtt, de az pont középre ment.

68. perc Fernández passza után Álvarez remekül fordult be, és küldte a léc alá a labdát. 2-0

Messi laposan próbálkozott, ami elakadt a vetődő kapus lábában. A 73. percben Álvarez előtt kinálkozott egy óriási lehetőség, de csak az oldalhálót találta el.

6 perc hosszabbítás következett.

Tagliafico emelése Szczesnyn már túljutott, de Kiwior ki tudta vágni a labdát a gólvonal elől, ez mentette meg a lengyeleket.

Argentina 2-0-ra verte a lengyeleket, és továbbjutott. A lengyel továbbjutásról a másik mérkőzésen szaudiak által szerzett gól döntött. A lengyelek jobb gólkülönbségük révén jutottak a legjobb 16 közé. Vasárnap a címvédő franciákkal találkoznak, míg Argentína Ausztráliával szombaton mérkőzik meg. 

fotó: Doha, 2022. november 30.
Az argentin Alexis Mac Allister (j2) berúgja csapata első gólját a katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjának harmadik fordulójában játszott Lengyelország-Argentína mérkőzésen a Dohai 974 Stadionban 2022. november 30-án.
MTI/EPA/Georgi Licovszki