Az utolsó csoportkörnél a házigazda Katarnak már kiesőként vágott neki a meccsnek. Hollandia ellen a szépítés lehetősége sem tűnt valósnak, így sejthető volt, hogy nulla ponttal fejezik be a tornát.

A meccs első perceiben a hazai csapat játékosa, al-Hajdosz középen vette célba a kaput, de Noppert könnyedén védte. A hollandok többször támadták az ellenfél kapuját sikertelenül.

A hollandok nagy mezőnyfölényben játszottak, 76-24 arányban birtokolták a labdát, a kapuralövések száma is hasonló arányszámot mutatott (7-1), de a holland támadójáték sem volt az igazi.

A hollandok aztán Gakpo révén a 26. percben szerezték a vezetést, miután megnyílt előtte a katari védelem, a tizenhatoshoz érve kilőtte a bal alsót. 1 -0

Gakpo mindhárom vb-meccsén betalált, ez korábban még egy holland játékosnak sem sikerült, ráadásul vb újoncként.

A szünet után gyorsan megduplázta az előnyét Hollandia. Előbb Depay bombázta a kapufát, a kapu előtt pattogott a ladba, De Jong jó ütemben érkezett. 2-0

Szerezhettek volna egy harmadik gólt is, de egy kezezés miatt azt érvénytelenítették.

fotó: al-Hor, 2022. november 29.
A holland Cody Gakpo (j) és a katari Pedro Miguel a katari labdarúgó-világbajnokság A csoport harmadik fordulójában játszott Hollandia-Katar mérkőzésen az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. november 29-én.
MTI/EPA/Nusad Szekkajil