2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -2o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Marokkó megverte Belgiumot

frisshirek.hu, 2022. november 27. - 16:12
Marokkó megverte Belgiumot
Megérdemelten nyert Marokkó, a korábbi vb bronzérmes Belgium ellen, és ezzel a csoport élére ugrott.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kevin De Bruyne szombaton csapata esélyeiről meglepő nyilatkozatot tett:

Semmi esély, túl öregek vagyunk. Azt hiszem 2018-ban volt a nagy esélyünk. Jó csapatunk van, de öregszik és elvesztettünk pár kulcsjátékost. Vannak jó, feltörekvő játékosaink, de nincsenek azon a szinten, mint a 2018-as csapat.

A Kanada elleni meccsen valóban látszott, hogy a belgák teljesítménye elmarad a korábbi évekhez képest. Ennek ellenére ma ők kezdtek jobban, már a meccs 5. percében helyzetbe kerültek Batshuayi révén, aki éles szögből lőtt kapura, amit Munir védett. Ö a marokkóiak második számú kapusa, mivel Bunu-t a kezdés előtt rosszul lét miatt lecseréltek be. A 19. percben újabb belga helyzet alakult ki , akkor Meunier lőtt 17 méterről, a kapus megint jó helyen volt. A félidő közepén volt első komolyabb marokkói helyzet, amikor Ziyech 22 méteres rugása azonban a kapu fölött szállt el. A 35. percben egy újabb marokkói támadást következett, ezúttal Hakimi lőtte fölé a labdát 12 méterről.

Az első félidő hosszabbításában Ziyech szélről elvégzett szabadrúgása érintés nélkül röpült a hálóban. A VAR azonban közbeszólt, a játékvezetőt úgy ítélte meg Saiss, aki nem ért a labdához, de belógott a védők vonala mögé,  megzavarta Courtois-t.

A második játékrész elején Hazard adott szélről egy óriási bombát, amit a kapus szögletre ütötte. Majd az 57. percben a marokkói Boufal 18 méteres lövése csak centivel ment mellé. A 65. percben a csereként beállt Mertens 20 méteresét ütötte ki Munir kapus.

A 73. percben aztán Sabiri végzett el szabadrúgást a bal oldalról, amit egyből kapura küldött, Courtois későn reagált, így a labda a rövid sarokban kötött ki. 0-1

A végére beállt a sérüléssel küzdködő Lukaku is, de hiába. A 92. percben Ziyech visszagurított labdáját, a csereként beállt Aboukhlal 8 méterről a léc alá pörgette. 0-2

Az F- csoportot ezzel Marokkó vezeti, Belgium pedig bajba van.

fotó: Doha, 2022. november 27.
A marokkói válogatott tagjai ünnepelnek, miután 2-0-ra győztek a katari labdarúgó-világbajnokság F csoport második fordulójában játszott Belgium-Marokkó mérkőzésen a dohai at-Tumama Stadionban 2022. november 27-én. MTI/AP/Frank Augstein