2023.03.31., péntek - Zalán
Budapest: 7o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Hollandia és Ecuador döntetlen játszott, így Katar kiesett

frisshirek.hu, 2022. november 25. - 20:53
Hollandia és Ecuador döntetlen játszott, így Katar kiesett
1-1-es döntetlent játszott egymással a holland és az ecuadori válogatott, így az utolsó forduló előtt még három csapat esélyes a továbbjutásra. Ezzel viszont eldőlt, hogy a két vereség után a csoport utolsó helyén álló házigazda Katar búcsúzik a tornáról.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A pénteki játéknap harmadik mérkőzésén a győzelemmel rajtoló Hollandia és Ecuador találkozott az A-csoport 2. fordulójában.

A hollandok jól kezdetek, a 6. perc elején Cody Gakpo nagy gólt küldött a jobb felsőbe 16 méterről, 1-0.

Az ecuadoriak nem játszottak alárendelt szerepet, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani.

A 32. percben Valencia jobb alsóba tartó lövésénél már akadt dolga a holland kapusnak. Az ötperces hosszabbítás végén aztán egyenlített Ecuador, miután Preciado 18 méteres lövése Estupinanról megpattanva a bal alsóban kötött ki. De kapu előtt lesen állt Porozo, a játékvezető pedig úgy állapította meg, hogy ezzel zavarta a kapust, így érvénytelenítette a gólt. Az ecuadoriak nehezen fogadták el a döntést.

Az 55. pecben viszont már szabályos gólt szerzett Ecuador: Estupinan lövését még bravúrral védte Noppert, de a kipattanóra érkezett Valencia és pár lépésről az üres kapuba lőtt, 1-1.

A dél-amerikai együttes lendületben maradt és a 60. percben kis híján át is vette a vezetést, Plata nagy erejű lövése azonban kifelé pattant a lécről.

A hátra lévő időben egyik kapu előtt sem adódott lehetőség, így döntetlennel zártak a mérkőzést, ami azt jelenti, hogy Katar már biztos kieső.

fotó: ar-Rajján, 2022. november 25.
A holland Cody Gakpo (takarásban) gólt lő a katari labdarúgó-világbajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Hollandia-Ecuador mérkőzésen az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. november 25-én.
MTI/AP/Natacha Pisarenko