A pénteki játéknap harmadik mérkőzésén a győzelemmel rajtoló Hollandia és Ecuador találkozott az A-csoport 2. fordulójában.

A hollandok jól kezdetek, a 6. perc elején Cody Gakpo nagy gólt küldött a jobb felsőbe 16 méterről, 1-0.

Az ecuadoriak nem játszottak alárendelt szerepet, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani.

A 32. percben Valencia jobb alsóba tartó lövésénél már akadt dolga a holland kapusnak. Az ötperces hosszabbítás végén aztán egyenlített Ecuador, miután Preciado 18 méteres lövése Estupinanról megpattanva a bal alsóban kötött ki. De kapu előtt lesen állt Porozo, a játékvezető pedig úgy állapította meg, hogy ezzel zavarta a kapust, így érvénytelenítette a gólt. Az ecuadoriak nehezen fogadták el a döntést.

Az 55. pecben viszont már szabályos gólt szerzett Ecuador: Estupinan lövését még bravúrral védte Noppert, de a kipattanóra érkezett Valencia és pár lépésről az üres kapuba lőtt, 1-1.

A dél-amerikai együttes lendületben maradt és a 60. percben kis híján át is vette a vezetést, Plata nagy erejű lövése azonban kifelé pattant a lécről.

A hátra lévő időben egyik kapu előtt sem adódott lehetőség, így döntetlennel zártak a mérkőzést, ami azt jelenti, hogy Katar már biztos kieső.

fotó: ar-Rajján, 2022. november 25.
A holland Cody Gakpo (takarásban) gólt lő a katari labdarúgó-világbajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Hollandia-Ecuador mérkőzésen az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. november 25-én.
MTI/AP/Natacha Pisarenko