Ahogy arról a Frisshírek.hu-n is beszámoltunk, nemrég megjelent Majka és Molnár Tamás Azt beszélik a városban című dala, amelyben szó esik kiöregedett kocsikről és ereszen lecsúszó kamukeresztényekről is.

Majka a Blikknek most elmondta, hogyan is született a dal:

Több mint egy éve írtam meg a dalszöveget, a vadászkiállítás és az ereszen lecsúszós ügyek idején. Hogy miért most jöttünk ki vele? Ennek két oka volt: egyrészt a választások előtt nem akartunk ilyen dalt kiadni, nehogy elfogultsággal vádoljanak bennünket egyik vagy másik oldal iránt. A másik ok, hogy még nem volt olyan állapotban a dal, hogy ki tudjuk adni. Amikor megírtam, megmutattam hozzám közel álló embereknek, és mindenki mondta, hogy nagyon jó lett, erős, karcos, tetszetős. Aztán elgondolkodtam azon, hogy puhítani kellene a dalon. Miután én már megírtam a saját refrénemet, felkértem Molnár Tomit, akivel korábban már dolgoztam együtt, hogy ő is írjon egy másik refrént. A kettő együtt annyira jó lett, hogy végül mindkettőt benne hagytuk, így lett kerek a dal.

A portál rákérdezett arra is, hogy nem félt-e felvállalni ilyen markáns közéleti témát, amelyet határozottan visszautasított:

Szembeköpném magam, ha öncenzúráznom kellene a dalaimat, a saját művészetemet. Ha azon gondolkodnék, miként írjak meg úgy egy dalt, hogy az tessen másoknak és ne tapintsak senkinek az elevenére, akkor nagy baj lenne. Pont azért született ez a dal, hogy ilyesmin ne kelljen gondolkodni.

A kockázatvállalása úgy látszik, bevállt, mert két nap alatt 1,7 milliósra pörgött fel a nézettsége a dalnak a YouTube-on. Ezzel kapcsolatban a rapper azt mondta, hogy számított a nóta népszerűségére, mert

az embereknek már eléggé tele van a tökük azzal, ami történik a világban.

A kiemelt kép forrása: Majka Facebook-oldala