Ahogy arról a Frisshírek.hu-n ma délelőtt beszámoltunk, rendőrökre lőttek az M5-ös bevezető szakaszán egy üldözött furgonból. A Blikk a Rádió1 betelefonálóinak értesülései alapján írta meg az esetet, de már akkor feltételezték, hogy embercsempészek lehettek az elkövetők.

Azóta a rendőrség saját oldalán is hírt adott az esetről, és megírta, hogy elfogták a lövöldözőket.

A police.hu közlése szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai akarták ellenőrizni a kérdéses, Budapest felé tartó, magyar rendszámú kisteherautót Inárcs térségében ma reggel. A Ford Transit azonban figyelmen kívül hagyta a járőrautó megkülönböztető jelzését és a megállásra felszólítást.

De nemcsak tovább hajtott, hanem az autóból a rendőrökre is lőttek.

A főkapitányság munkatársainak azonban nem szállt inukba a bátorságuk, hanem követték a furgont, és Budapest határában már sikerült is megállásra kényszeríteni őket. A sofőr és mellette ülő férfi bemenekültek az erdőbe, miközben újabb lövéseket adtak le az őket üldözők irányába.

Egy figyelmeztető lövés után az egyik rendőr viszonozta is a tüzet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság is lépett, mert lezárták a területet, erősítést küldtek nyomozókkal, helyszínelőkkel és kutyás egységekkel. Még a Terrolelhárítási Központ is bekapcsolódott az üldözésbe, és az összehangolt akciónak meglett az eredménye:

egy órával az üldözés megkezdése után elfogták a feltételezett elkövetőket.

Budapest XIX. kerületében két, magát iraki állampolgárnak valló férfit fogtak el, akik furgonjában 21 illegális bevándorló utazott, akik viszont szíreknek vallották magukat. Szerencsére azonban senki sem sérült meg - sem a bevándorlók, sem az üldözött embercsempészek, sem a rendőrök.

Embercsempészés bűntett miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt pedig a Központi Nyomozó Főügyészség indít eljárást - zárta közleményét a hatóság.

A kiemelt kép forrása: police.hu