2023.03.31., péntek - Zalán
Budapest: 6o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Kiderült: kik lőttek rendőrökre megyénkben

frisshirek.hu, 2022. november 14. - 15:29
Kiderült: kik lőttek rendőrökre megyénkben
Szerencsére senki sem sérült meg abban az üldözésben, amelyben embercsempészek rendőrökre lőttek ma reggel az M5-ös bevezető szakaszán.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy arról a Frisshírek.hu-n ma délelőtt beszámoltunk, rendőrökre lőttek az M5-ös bevezető szakaszán egy üldözött furgonból. A Blikk a Rádió1 betelefonálóinak értesülései alapján írta meg az esetet, de már akkor feltételezték, hogy embercsempészek lehettek az elkövetők.

Azóta a rendőrség saját oldalán is hírt adott az esetről, és megírta, hogy elfogták a lövöldözőket.

A police.hu közlése szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai akarták ellenőrizni a kérdéses, Budapest felé tartó, magyar rendszámú kisteherautót Inárcs térségében ma reggel. A Ford Transit azonban figyelmen kívül hagyta a járőrautó megkülönböztető jelzését és a megállásra felszólítást.

De nemcsak tovább hajtott, hanem az autóból a rendőrökre is lőttek.

A főkapitányság munkatársainak azonban nem szállt inukba a bátorságuk, hanem követték a furgont, és Budapest határában már sikerült is megállásra kényszeríteni őket. A sofőr és mellette ülő férfi bemenekültek az erdőbe, miközben újabb lövéseket adtak le az őket üldözők irányába.

Egy figyelmeztető lövés után az egyik rendőr viszonozta is a tüzet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság is lépett, mert lezárták a területet, erősítést küldtek nyomozókkal, helyszínelőkkel és kutyás egységekkel. Még a Terrolelhárítási Központ is bekapcsolódott az üldözésbe, és az összehangolt akciónak meglett az eredménye:

egy órával az üldözés megkezdése után elfogták a feltételezett elkövetőket.

Budapest XIX. kerületében két, magát iraki állampolgárnak valló férfit fogtak el, akik furgonjában 21 illegális bevándorló utazott, akik viszont szíreknek vallották magukat. Szerencsére azonban senki sem sérült meg - sem a bevándorlók, sem az üldözött embercsempészek, sem a rendőrök.

Embercsempészés bűntett miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt pedig a Központi Nyomozó Főügyészség indít eljárást - zárta közleményét a hatóság.

A kiemelt kép forrása: police.hu