Mátraballa új polgármestere, Mayer Péter nagy tervekkel kezdi meg a munkáját. A Megoldás Mozgalom (MEMO) színeiben indult jelölt győzelmével a település részt vehet a Magyar Mintatelepülés Programban, amely "Milliárdos Megoldás" néven is ismert. Ez a MEMO által indított program egy 1 milliárd forintos forrásalapot biztosít a település fejlesztéséhez, amely lehetővé teszi Mátraballa számára, hogy jelentős beruházásokat hajtson végre.

Mayer Péter már a választási kampányában kiemelte, hogy a program segítségével elsődlegesen a munkahelyteremtésre, a zöld energiaforrások használatának növelésére és a közösségi terek fejlesztésére koncentrálnak. 

„A Magyar Mintatelepülés Program forrásai révén lehetőségünk nyílik olyan beruházásokra, amelyek alapvetően változtathatják meg Mátraballa jövőjét. Munkahelyeket teremtünk, támogatjuk az új vállalkozások létrehozását és a meglévők bővítését, hogy a fiataloknak itt, helyben legyen perspektívájuk. Köszönöm a választóknak a bizalmat és támogatást, amely lehetővé teszi, hogy közösen dolgozhassunk Mátraballa jövőjéért”

– mondta Mayer Péter, aki külön is hangsúlyozta a zöld energiaforrások kiaknázásának fontosságát:

„Beruházunk a napenergia és más megújuló energiaforrások használatába, hogy Mátraballa ökológiai lábnyoma jelentősen csökkenjen, és ezzel példát mutassunk más települések számára is. Ez nem csak környezetvédelmi szempontból fontos, hanem hosszú távon gazdasági előnyöket is hoz majd.”

A közösségi és szabadidős terek fejlesztése szintén kiemelt helyen szerepel az új polgármester tervei között.

„Új parkokat, játszótereket és közösségi központokat szeretnénk létrehozni, hogy az itt élők életminősége javuljon, és a közösségi összetartozás erősödjön.” 

Mayer Péter hozzátette, a Magyar Mintatelepülés Program keretében elérhető források lehetővé teszik, hogy egy új korszak kezdődjön Mátraballán, hiszen ezek a fejlesztések hosszú távon biztosítják a település modernizációját és a helyi közösség virágzását.