Mali Zoltán neve senkinek sem ismeretlen Drávapiskin. Neve már majdnem húsz éve garancia a falu fejlődésére. Polgármesterként már eddig is rengeteget tett az apró baranyai faluért: egy évtizede azzal került be az országos hírekbe, hogy hadat üzent az uzsorásoknak. Emellett elkötelezett a kulturális fejlődés iránt is, még Ausztriában is ismerősen csenghet a neve a sakkélet rajongói számára. Most a Megoldás Mozgalom által biztosított milliárdos keretösszegnek köszönhetően igyekszik élhetőbbé tenni Drávapiskit minden helyi lakos számára.

Mali Zoltán a Magyar Mintatelepülés Program forrásait elsősorban az infrastruktúra fejlesztésére és a közösségi terek bővítésére kívánja fordítani. 

„Az új források révén lehetőségünk nyílik a helyi utak és közterületek felújítására, amely jelentősen javítja majd a lakosok mindennapi életminőségét. Köszönöm a választóknak a bizalmat és támogatást, amely lehetővé teszi, hogy folytathassuk Drávapiski fejlődését”

– nyilatkozta a polgármester, aki hangsúlyozta azt is, hogy a program támogatásával új munkahelyeket kívánnak teremteni, ami hozzájárul a helyi gazdaság fellendüléséhez. 

„Támogatni fogjuk az új vállalkozások létrehozását és a meglévők bővítését, hogy a fiataloknak ne kelljen elhagyniuk a falut, és itt találhassanak megélhetést.”

Mali Zoltán a közösségi élet fontosságát is kiemelte:

„Új parkokat, játszótereket és közösségi központokat hozunk létre, hogy az itt élők számára elérhetőek legyenek a minőségi szabadidős lehetőségek. Célunk, hogy erősítsük a közösségi összetartozást és javítsuk a helyi lakosok életminőségét.”

Mali Zoltán bízik abban, hogy a Magyar Mintatelepülés Program keretében elérhető források lehetővé teszik majd Drávapiski számára a modernizációt és a hosszú távú fejlődést.