A Megoldás Mozgalom elnöke az ATV Voks című választási műsorában elmondta, hogy pártja mindössze két éves, de a szakmai munkájukra már így is büszkék. Emlékeztetett, hogy a MEMO alapítói Magyarország legnagyobb adózói, és a párt vezetősége is szakemberekből áll, mert ők nem főállású és nem megélhetési politikusok.

“A mi felelősségünk, hogy elmondjuk, hogy Magyarország egy olyan pályára került, ami már talán visszafordíthatatlan. Én bizakodó vagyok, hogy egy szakértői kormánnyal egy korrekciót el lehet érni. Nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezünk, nyelveket beszélünk. Szeretnénk Magyarország figyelmét felhívni arra, hogy 2050-re 8 millió magyar marad. A foglalkoztatás olyan szintű lesz, hogy ma Magyarországnak nem látjuk azt a jövőképét, ha nincs egy ilyen korrekció, hogy hogyan élhet túl Magyarország”

– fogalmazott Huszár Viktor.

Hangsúlyozta, hogy a kormány családtámogatási rendszere ellenére a reprodukciós ráta továbbra is 1,5 százalékos, ami előrevetíti azt is, hogy néhány évtized múlva a nyugdíjrendszer is összeomolhat. A másik problémának a MEMO elnöke azt tartja, hogy jelenleg 4,7 millió foglalkoztatott van az országban, viszont 770 ezer magyar már külföldön él. Huszár Viktor szerint ők hazahozhatók lennének egy erre a célra kidolgozott programmal.

Hozzátette: a gazdaság beindításához szakemberek kellenek, nem pedig olyan főállású és megélhetési politikusok, akik 20 év EU-tagság után azt érték el, hogy az Eurostat adatai szerint mára Magyarország az unió egyik legszegényebb, illetve a Transparency International felmérése szerint a legkorruptabb országa lett.

“A versenyszférában mi mérjük a teljesítményt, és azt gondoljuk, hogy kimondhatjuk, hogy talán ebből elég volt”

– jelentette ki Huszár Viktor.

A Megoldás Mozgalom elnöke bízik abban, hogy a június 9-i választáson jobb eredményt ér el a párt, mint 2022-ben:

“Mi abban hiszünk, hogy fejlődtünk. Nyilván azzal, hogy van 28 polgármesterjelöltünk, és ez a mintatelepülés program esetleg egy-egy régióban meg tud valósulni, az nekünk már nagy eredmény. De mi mindig elmondtuk, hogy mi nem azért dolgozunk, hogy bármilyen hatalmi vágyunkat kielégítsük, nekünk ez a felelősségünk.”

A Milliárdos Megoldás nevű programjuk kapcsán elmondta még, hogy a legnagyobb problémának azt tartja, hogy ma Magyarországon nagyon sok olyan kistelepülés van, amely gyakorlatilag nem tud kiszabadulni abból a helyzetből, hogy ha a Fidesz, azaz a kormánypárt jelöltjeként lesz valaki polgármester a településen, akkor kap támogatást, egyébként meg függetlenként nem kap támogatást.

“Ezért mi az alapítói vagyonból egymilliárd forintot felajánlunk arra, hogy pályázhassanak azok a polgármestereink, akik szeretnék megvalósítani az önellátó és önfenntartó mintatelepülést, hiszen ma Magyarországon, ha egy példát tudunk csinálni, akkor egy adott régióban a többi településen lakók azt fogják mondani, hogy hogyhogy ott úgy mennek a dolgok, és elkezdik ők is ezt másolni, de legalábbis fel fogjuk ébreszteni őket, hogy lehetne ezt így is csinálni”

– magyarázta a Megoldás Mozgalom elnöke. Az Európai Parlamentbe is azért szeretnének bejutni, mert a jogállamisági eljárás miatt ma Magyarországra nem jutnak el a források, a MEMO programjával viszont közvetlenül lehetne lehívni forrásokat, hogy az önkormányzatok, civil szervezetek, kkv-k megkapják az EU-s pénzeket.

Huszár Viktor megerősítette, hogy a Megoldás Mozgalom továbbra is a digitalizációban látja az ország kitörési lehetőségét.

“Ha Magyarországot megvizsgáljuk, egy munkaalapú társadalom van most ránk erőltetve, mi a tudásalapú társadalomban hiszünk. És az észt példa megmutatta, akiknek már a spanyol GDP-nél magasabb a GDP-jük, hogy hogyan lehet a digitalizációval, illetve a technológiákkal ezt javítani. A számítógépnek nincs rokona, a mesterséges intelligencia a közbeszerzést azonnal kimutatja, túlárazzák”

– mondta a pártelnök, aki megemlítette azt is, hogy a MEMO-nak az okos átkelőhelyektől kezdve a közterületi ingyen wifiig rengeteg olyan programpontja van még, aminek bevezetése egyébként nem is feltétlen pénz kérdése.

A Huszár Viktorral készült teljes interjú megtekinthető itt is: