Külügyes támogatásból vásárol telket Debrecenben a Waberer's csoporthoz tartozó KDI Property – írta meg a Világgazdaság. A 444.hu pedig arra emlékeztet hogy, a miniszterelnök veje tavaly év elején lett a cég nagytulajdonosa. 

Mint írja a portál, a társaság pénteken írt alá adásvételi előszerződést egy debreceni ipari övezetben található, 57 ezer négyzetméteres telek megvásárlására, ahol húszezer négyzetméternél nagyobb logisztikai központ épül.

A vásárlást és a fejlesztést a vállalat részben saját erőből, részben hitelből és a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásából finanszírozná.

Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje a minap adott interjút az Indexnek. Ebben elismerte, hogy a kormányfő vejeként rengeteg ember számára lett érdekes, és köztük „akadnak bőven olyanok is, akik emiatt keresik az üzleti kapcsolatot velem”. A családi kapcsolat szerinte „torzíthatja a szakmai teljesítmény valós megítélését, akár pozitív, akár negatív irányban”, persze ettől megtiszteltetésnek tartja, hogy a miniszterelnök veje lehet, Orbánról pedig azt mondta, hogy „inspiráló személy”.

Ugyanakkor azt is mondta, reméli, akkor is itt tartana, ha nincs a tíz évvel ezelőtti esküvő, „bár valószínűleg jóval kevésbé ismernék a nevemet”. A Válasz Online októberben készített összesítést a Tiborcz-kör vagyináról, ami 427 milliárd forintra rúg. 

Forrás: Magyar Narancs

Fotó: Facebook