Százötven éve, 1873. november 17-én jött létre Pest, Buda és Óbuda egyesülésével Budapest. A magyar főváros számtalanszor alakított főszerepet a filmvásznon, és a Filmio kínálatában is számos alkotás megtalálható, amelyek kordokumentumként tárják elénk Budapest folyton változó, különböző arcait.
A jubileum alkalmából a Filmio ünnepi válogatással idézi fel a főváros különböző korszakait. Csütörtöktől vasárnapig a város ezer arcát bemutató I love Budapest, a Budapest Retro első része és Szabó István kísérleti műve, a Budapest, amiért szeretem című alkotás ingyenesen látható a magyar filmek streaming platformján.
Kizárólag archív híradók, reklám- és rövidfilmek felhasználásával készült Papp Gábor Zsigmond Budapest Retro című, kétrészes dokumentumfilmje, amely azt tárja elénk, hogy milyen volt az élet a fővárosban az 1960-as és '70-es években. Az ingyenesen látható első rész öt fejezetben - A pesti utca, A pesti lakás, A pesti divat, A pesti autó és A pesti bisztró - idézi fel a korszak jellemző tárgyait, szokásait és helyszíneit, felvillantva a város korabeli hangulatát.

Szabó István rövid etűdökből álló alkotásával, a Budapest, amiért szeretem című 1971-ben készült filmmel különös városnéző sétára invitál. A tovasuhanó képeken rá lehet csodálkozni a város ötven évvel ezelőtti arcára, a film mégis elsősorban a rendező megfigyeléseit, benyomásait és fantáziaképeit tárja a néző elé.
 
 
Incze Ágnes első filmje, az I love Budapest érzelmes és ironikus modern mese, amelyben két fiatal falusi lány próbál meg túlélni a nagyvárosban. Egyikük a gazdagságot keresi gengszter barátja oldalán, barátnője pedig az igaz szerelemről álmodozik. A filben, amelyben Hámori Gabriella, Csányi Sándor, Kovács Martina és Lengyel Tamás is játszik, a 2000-es évek Budapestje Pohárnok Gergely képein elevenedik meg, Yonderboi zenéjével.A Nemzeti Filmintézet (NFI) által indított Filmio egyedülálló kínálattal várja a nézőket online: felújítva érhetőek el a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a klasszikusok és az örök kedvencek is. A kínálat hétről hétre újdonságokkal bővül, jelenleg már csaknem ezer magyar film közül válogathat a közönség az NFI streaming platformján, amely okostévé alkalmazásokon keresztül is elérhető.