Európa több országában, de a világ számtalan pontján örjöngve éljenezték a Hamász dél-Izraeli vérengzését, szimpátia tüntetéseket szerveznek még hazánkban is. A magyarországi palesztin nagykövet is elképesztő videóüzenetben “mentette fel” az alantas öldöklést.  

Palesztina törvényes joga az Izrael elleni harc! 

- mondta Fadi Elhusszeini a diplomáciai képviselet közösségi oldalán látható videójában.

A nagykövet arról beszél, hogy a média elferdíti az igazságot, és pusztán Izrael (amely megfogalmazása szerint apartheid rezsim) egyoldalú történetét közvetíti, ahelyett, hogy megmutatná az embereknek a teljes igazságot. Akik azt gondolják, hogy a háború most kezdődött, azok "gondoltak-e valaha arra, hogy milyen körülmények között éltek az emberek Gázában az elmúlt tizenhat évben? Az illegális ostrom alatt ebben a szabadtéri börtönben?" - teszi fel a kérdést. Ezután arról beszélt, hogy az izraeliek gyermekeket, nőket és férfiakat végeztek ki, földeket koboztak el, házakat romboltak le. 

A történetnek egyetlen vége lehet: egy palesztin állam létrehozása, amelynek örök fővárosa Jeruzsálem. Ez az igazság. Ez a mi törvényes jogunk

jelentette ki, majd azt is hozzátette, hogy támogatóik száma egyre növekszik… 

A Palesztin állam budapesti nagykövetsége a gyilkosságok jelentős részét fake news-nak, hamis híresztelésnek tartja, az ellenkezőjét nem bizonyítva tart tükröt a híreknek.

 

Péntek 13: világszerte megmozdulásokra szólít fel a Hamász volt vezetője

Budapesten is szerveződik egy palesztinok melletti tüntetés - írja a Blikk a Khaled Meshaal, a Reutershez elküldött közleményére hivatkozva. Pénteken az arab és az iszlám világ tereire és utcáira kell mennünk" - mondta Meshaal, aki jelenleg a Hamász diaszpóra-irodáját vezeti a Reutersnek küldött nyilatkozatában. A katari székhelyű Meshaal szerint Jordánia, Szíria, Libanon és Egyiptom kormányának és népeinek nagyobb kötelessége a palesztinok támogatása.

Jordán törzsei, Jordán fiai, Jordán testvérei... Ez az igazság pillanata, és a határok közel vannak hozzátok, mindannyian ismeritek a felelősségeteket

- mondta Meshaal. (szerk megj. Jordánia és Libanon ad otthont a legtöbb palesztin menekültnek.

Gyülekező felhívása akkor hangzott el, amikor Izrael megígérte, hogy szárazföldi offenzíváját fokozza, válaszul a Hamász támadására. Az éjjel az izraeli vadászrepülőgépek több mint 200 célpontot lőttek szét Gázában - írja a Reuters. A gázai egészségügyi minisztérium szerint legalább 950-en meghaltak és 5000-en megsérültek a zsúfolt tengerparti enklávéban. 

A budapesti szál! - Állj ki Gáza mellett!

egy palesztinbarát szervezet péntek délutánra szimpátiatüntetést szervez a Külgazdasági és Külügyminisztérium elé - írták a vezető lapok, anélkül, hogy felfedték volna a szimpátia tüntetés meghirdetőinek kilétét.

FIRRSÍTÉS! Nem lesz demonstráció

Frissítés 2023. október 13-án: Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli interjújában kijelentette, szimpátiatüntetések vannak a terroristák mellett egész Európában.

Azonban Magyarországon erre nem lesz lehetőség.

A terrorizmus melegágyának nevezte ezeket a demonstrációkat. Nyugat-Európában sokan helyeslik ezeket az akciókat, mert szerinte a befogadott menekültek között a Hamász szimpatizánsai is ott vannak.

Betiltja a palesztinpárti tüntetéseket Franciaország

A szervezőket börtönbe viszik, a szabályszegő külföldieket pedig kiutasítják az országból. A francia belügyminiszter, Géráld Darmanin bejelentette, a kormány betiltott minden palesztin-barát tüntetést az országban. A politikuselrendelte a szabályokat megszegő külföldi állampolgárok szisztematikus kitoloncolását. A lépés miatt a BBC szerint több európai kormány is attól tart, hogy tovább fokozódik az izraeli-Hamász háború által kiváltott antiszemitizmus.

Franciaországban közel 500 000 fős zsidó közösség él, a legnagyobb Európában, viszont a francia muszlim közösség is Európa egyik legnagyobbja, ötmillióra becslik a méretét.

Európa-szerte Izrael-ellenes tüntetéseket tartottak. A németországi migránsok „Éljen Palesztina” felkiáltásokkal vonultak Berlin utcáin - írja a Mandiner és az eseményen készült videókat is közzétesznek. 

In Germany, celebrating the Hamas attack on Israel clash with police. pic.twitter.com/duOuHjTIQF

— Cheap Politics (@CheapPolitiks) October 8, 2023