A Jégbüfé vendége volt Tóth Vera énekes, aki Rangos Katalin heti műsorában mesélt – egyebek között – a testvére, Tóth Gabi ügyes-bajos dolgairól is. Rangos megkérdezte a népszerű előadót, mit gondol például a testvére válásáról.

Értem én azt a szempontot, hogy ő a családot és az anyaságot, ennek a fontosságát hirdette... de ő tényleg így gondolta!

– válaszolta Vera, majd így folytatta:

Ő soha nem mondta magáról azt, hogy ő a Kárpátok Madonnája, meg a Szűz Mária. Ezt valaki mondta róla. Ő ezt soha nem állította saját magáról, sehol egy újságban nem fogsz erről olvasni... Azért a Gabival kapcsolatban egy elég erős karaktergyilkolás is történik, ami szerintem kimeríti az abúzus és a verbális bántalmazás fogalmát.

A beszélgetés folyamán a műsorvezető bedobta Tóth Gabi politikai szerepvállalását is a témák közé:  hiszen sokan támadják amiatt, hogy pénzért politizál. Erre a testvére nevetve válaszolta:

Még ha csak azért csinálta volna!

Tóth Vera szerint egyébként nem jó ötlet, ha egy zenész politizál, de megemlítette azt is, hogy Koncz Zsuzsa és Bródy János is ezt teszi. Remek – a kognitív disszonancia által „legyártott” válasz:

Ha ők megcsinálják, akkor tőlük hitelesnek érzed azt, hogy politizálnak. Akár most is. Ők mindig is ezt a szerepet felvállalták magukra. A Gabitól nem érezték hitelesnek az emberek, hogy esetleg valamilyen pártnak valamilyen hitvallását képviselje. Tőle nem fogadják ezt el. Én azért mondom azt, hogy aki olyan, mint a Bródy vagy a Koncz, ott rendben van ez, mert ott az a brandnek az egyik része. De ahol nem feltétlenül muszáj, és nem a branded része, hanem az a branded része, hogy te a közönségnek énekelsz, és legyen az fekete, fehér, zsidó, keresztény, bármi, azt ne oszd meg, az a zenédet szereti, a zene a béke kulcsa, amiben megnyugszunk.

Tóth Vera úgy summázta a gondolatait, hogy nem azt mondja, hogy egy zenész ne politizáljon, ne foglaljon állást, de ő személy szerint nem tartja ezt jó ötletnek.

Az más kérdés, hogy Tóth Gabi hogyan lett a magyar családmodell reklámarca, hogy miért énekel pártrendezvényeken, és hogy miképp támogatja a NER a turnéit, vagy hogy miért őt küldte Orbán a pápa elé énekelni. Aki pedig doktorálni szeretne Tóth Gabiból, az itt informálódhat bővebben az ügyeiről. Az pedig, hogy Tóthék miért marakodnak a Konczon (és a Bródyn), azt még kitalálom Földvár felé a műúton...

Fotó: Facebook (nem a Fidesz hivatalos oldaláról, hanem Tóth Gabiéról)